Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

14. 01. 2014. 13:23 >> 13:24

NOVI REKORD

Iako ne briljira, Federer piše istoriju

Nekada najbolji teniser svijeta Rodžer Federer ne igra na onom nivou kao kada je dominirao "bijelim sportom", ali na početku 2013. uspio je da postavi novi rekord. Naime, Švajcarac je posato prvi teniser koji je nastupio na 57. uzastopnih Gren slem turnira.

U profesionalnoj karijeri koja traje od 1998. godine, Federer je nastupio na 60 Gren Slem turnira, od kojih je osvojio 17. Otkako je nastupio na Australijan Openu 2000., “čarobnjak iz Bazela” nije propustio niti jedan Gren Slem.

Federer je rekord ozvaničio pobjedom nad domaćim teniserom Džejmsom Dakvortom, u setovima 6:4, 6:4, 6:2. To je bio prvi Federerov meč od kako je legendarni Stefan Edberg postao njegov trener-savjetnik.

"Igranje pred njim bilo je jako zabavno. Na neki način, to mi je ostvarenje sna. Do sada sam gledao njegove mečeve koji su me inspirisali da igram tenis i nastojaću da budem sve bolji i bolji”, rekao je Švajcarac nakon trijumfa.

Federer će u 2. kolu igrati protiv Slovenca Blaža Kavčića, kojem je susret u četvrtom setu predao Čeh Radek Štepanek.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније