Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

06. 10. 2013. 12:25 >> 12:30
5

PEKING

Đokoviću trofej za utjehu

Novak Đoković je odbranio titulu u Pekingu. U finalu je savladao Rafaela Nadala u dva seta 6:3, 6:4.

Finale u Pekingu trajalo je sat i 27 minuta. Danas je Đoković dominirao na terenu, u meču koji je za njih dvojicu imao najmanje značaja od svih prethodnih finala koja su odigrali ove godine.

Servis je odlično služio srpskog tenisera, izgubio je samo šest poena na svoje servis gemove, i, logično, nije se suočio ni sa jednom brejk loptom. Servis Nadalu oduzimao je u pravim trenucima, a mogao je da deklasira rivala u drugom setu. Međutim, Novak je propustio dve brejk lopte za 3:0 i tako na neki način vratio Nadala u igru.

Nadal nije bio dostojan rival, pa se morao suočiti sa tek četvrtim porazom ove sezone iz 69 mečeva. Đoković je tako 16. put trijumfovao nad Nadalom, a Španac ima 22 pobjede.

To je četvrti trofej za Đokovića u glavnom gradu Kine, ukupno 39. u karijeri.

Nagradni fond turnira u Pekingu iznosio je 3.566.050 dolara. Đoković je bogatiji za sumu od 557.100 dolara i 500 ATP poena, dok je Nadalu pripalo 251.165 dolara i 300 bodova za svjetski plasman.

Nadal će od ponedjeljka ipak biti prvi teniser na svetu, ali sa samo 40 bodova prednosti nad Đokovićem.

"Peking je posebno mjesto za mene, tenis je sve popularniji u Kini i zadovoljstvo je igrati pred ovakvom publikom“, rekao je Đoković, koji je četvrtom titulom ušao u istoriju pretekavši Majkla Čenga, koji je takođe imao tri trofeja na ovom turniru.

Takođe, Đoković je čestitao Nadalu, koji će od ponedjeljka biti prvi na ATP listi.

"Zaslužio je da bude prvi na svijetu, bio je najbolji ove godine. Srećan sam što nastavljam da igram dobro, nadam se da ću zadržati takav ritam", dodao je srpki teniser.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније