Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

29. 10. 2014. 08:19 >> 08:17
8

START KVALIFIKACIJA

Crna Gora večeras gostuje Srbiji

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore igraće večeras u Beogradu protiv Srbije utakmicu prvog kola četvrte grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će 2016. godine biti odigrano u Poljskoj. Naš kapiten Rade Mijatović smatra da su dva treninga malo za pripremu utakmice i da se Crna Gora jedino ogromnom željom i požrtvovanom igrom može suprostaviti Srbiji.

 


Mijatović je podsjetio da će Crna Gora kvalifikacije odigrati u izmijenjenom i podmlađenom sastavu, navodeći da očekuje da će njegovi saigrači maksimalno motivisani ući u meč.

“Imamo svega dva treninga do utakmice i to je premalo vremena da bi uspjeli se da pripremimo. Tako jedino ogromnom željom možemo da se suprotstavimo reprezentaciji Srbije, o čijem je kvalitetu sigurno suvišno govoriti”, kazao je Mijatović.

U odnosu na prethodni ciklus i baraž duele sa Bjelorusijom u crnogorskoj selekciji neće biti Mladena Rakčevića, Stevana Vujovića, Žarka Pejovića Draška Mrvaljevića, koji nijesu dobili poziv, dok su zbog povreda ili porodičnih razloga otkazali Igor Marković, Marko Pejović i Vasko Ševaljevcić.

Mijatović je kazao da je meč u Beogradu novi početak crnogorske rukometne generacije.

“Nadam se najboljem. Sigurno da sada ne možemo da obećamo mnogo, nijesmo u prilici da dajemo obećanja koja ne možemo da ispunimo, ali vjerujem da mladi momci mogu da pruže svoj maksimum, bar u odgovornosti, požrtvovanja, borbenosti i da pokažu da vrijede i da im je mjesto u ovoj reprezentaciji”, rekao je Mijatović.

On vjeruje da ako njegovi saigrači budu igrali odgovorno i borbeno za nekoliko godina se od njih mogu očekivati veliki rezultati.

“Ukoliko odigraju odgovorno i borbeno vjerujem za par godina, da taj potencijal koji posjeduju može doći do izražaja i da mogu da predstavljaju neko ozbiljno, da ne kažem, čudo, ali ozbiljno otkriće na rukometnoj mapi Evrope”, zaključio je Mijatović.

Biće to prvi međusobni duel muških seniorskih rukometnih reprezentacija nakon odvajanja 2006. godine.

Duel Srbije i Crne Gore u beogradskoj dvorani Pionir počeće u 20 sati.

U drugom meču te grupe,u Rejkjaviku, sastaće se Island i Izrael.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније