Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

11. 04. 2024. 23:21 >> 23:25
Čitaj mi:

SREDNJI BEK REALAN

Itana Grbić: Za plasman na OI moramo da promijenimo odnos

Pobjedom nad Paragvajem (30:25), rukometašice Crne Gore napravile su prvi korak ka Olimpijskim igrama u Parizu.

Jasno je, međutim, da će utakmice odluke - u subotu sa Njemačkom (14.15) i nedjelju protiv Slovenije (16 časova) morati da igraju znatno bolje da bi se domogle Grada svjetlosti.

Svjesna je toga i Itana Grbić, koja je naglasila da nije ni očekivala lak posao sa Južnoamerikankama.

"Ne znam ko je očekivao da će biti lagan meč, mi definitivno nismo. Na Svjetskom prvenstvu smo imale problema sa njima, do 40. minuta igrale ravnopravno. Iz prvenstva u prvenstvo, iz godine u godinu, igraju sve bolje i tehnički su više obučene, a ekipa su koja nama najmanje leži. Brzi protok lopte, niski stav, a mi smo veće od njih u odbrani i napravile su nam probleme", rekla je 27-godišnja Podgoričanka.

Srednji bek Krima zna da Crna Gora mora bolje daodigra protiv Njemačke i Slovenije.

"U narednih 48 sati će morati neke stvari da se promijenimo, kako bismo mogle da se nadamo nečemu i da nešto očekujemo. Jedno je otvaranje turnira, prva utakmica, adrenalin i emocije, ali je drugo je stav i sam odnos prema težini koju nosi turnir. Moramo da shvatimo da igramo za Olimpijske igre i da sve promijenimo odnos i stav".

Njemačka je na otvaranju turnira savladala Sloveniju 31:25, čime je napravila veliki korak ka Olimpijskim igrama. Time je učinila da svaki meč "lavica" do kraja turnira u Noj-Ulmu ima veliku važnost. Da su slavile gošće, Crna Gora bi eventualnom pobjedom nad Njemicama već bila u Parizu, a ovako će ključnu važnost imati obračun u nedjelju sa timom Dragana Adžića.

"Znale smo od početka da je Njemačka glavni favorit kao domaćin i jako kvalitetna ekipa. Ali, to su igračice koje nam više 'leže' nego Paragvajke, sa njima znamo bolje da igramo i srijećemo se često kroz Ligu šampiona. Mora da bude bolja igra, ali i stav, da bismo od 1. minuta protiv Njemačke pokazale zašto smo došle ovdje", poručila je Grbićeva.

Tatjana Brnović nije htjela da se nervira zbog igre, već je bila zadovoljna zbog tri boda.

"Pobjeda nam je bila bitna, jedna od tri koje su nam potrebne na ovom turniru. Zato bih izabrala da budem srećna i da se okrenem utakmici sa Njemačkom".

Sljedeći izazov je Njemačka, čiji su bekovi radili protiv Slovenije sve što su htjeli.

"Imaju odlične bekove, koji igraju u klubovima na vrhunskom nivou u Ligi šampiona. Fokus će biti na njima, trudićemo se da ih spriječimo koliko individualno, toliko i njihov protok lopte. To je veoma važno za nas", naglasila je Brnovićeva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније