Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N.R.

22. 03. 2024. 17:59 >> 18:05

IGRAČ FUKSE BERLINA

Gidsel najbolji rukometaš svijeta u 2023. godini

Danac, Matijas Gidsel, najbolji je rukometaš svijeta u 2023.godini u izboru Međunardone rukometne federacije.

Ljevoruki bek u prethodnih 12 mjeseci je bio iznad ostalih, a nagradu za najboljeg rukometaša zaslužio je partijama na Svjetskom prvenstvu, gdje je bio ključna karika svog tima u odbrani titule šampiona.

Imao je i odličnu sezonu u Njemačkoj, nadavao se golova u dresu Fukse Berlina, sa kojim je osvojio Ligu Evrope i drugo mjesto u šampionatu Njemačke.Jedan od dvojice najboljih strijelaca ovogodišnjeg prvenstva Evrope, te zvanično najbolji pojedinac na rukometnom turniru tokom posljednjih Olimpijskih igara, na svjetskom tronu nastavio je dansku dominaciju, jer su prije njega za najbolje rukometaša svijeta proglašavani Mikel Hansen i Niklas Landin Jakobsen.

Kod rukometašica, najbolja je Heni Rajstad, lijevi bek Norveške i danskog Esbjerga. Iza sebe je ostavila Francuskinju Nze Minko.

Najbolji mladi rukometaš svijeta je srednji bek Kila, Faranin Elijas Elefsen Skipagotu, dok je najbolja mlada igračica godine Francuskinja Lena Grandvo iz Nanta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније