Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ zrkb.me; Objavio: B.V. ]

11. 03. 2017. 08:48 >> 08:23
1

LIGA ŠAMPIONA

"Plave" vraćaju dug FTC-u

Rukometašice Budućnosti danas gostuju FTC-u u Budimpešti u utakmici posljednjeg, šestog kola glavne runde Lige šampiona.

 

Nakon sjajnih izdanja i pobjeda protiv Vardara u Skoplju i Astrahanočke u Podgorici, ”plave” u sjajnom raspoloženju dočekuju okršaj protiv mađarskog tima koji je i veliki dužnik, jer je u prvom međusobnom duelu slavio ubjedljivu pobjedu (33:25) u ”Morači”i nanio jedan od najtežih poraza dvostrukom šampionu Evrope u elitnom klupskom takmičenju.

Trener Dragan Adžić ponovo ne može da računa na nekoliko važnih igračica, jer uz kapitena Milenu Raičević, golmanku Darli Zokebi de Paulu, pivota Suzanu Lazović i beka Đurđinu Malović, neće imati na raspolaganju ni na krilo Biljanu Novović koja je ostala u Podgorici.

I pored toga, Adžić očekuje da će njegove izabranice ponoviti izdanja iz posljednja dva meča i pobjedom protiv kvalitetnog protivnika, napraviti lijepu uvertiru pred četvrtfinale u kojem će gotovo izvjesno protivnik biti Larvik.

“Igramo bez nekoliko važnih igrača, u Podgorici je zbog lakše povrede ostala Biljana Novović, ali bez obzira na to postoji dodatan motiv da se ispravi izdanje iz prvog meča. Ljudska potreba je da ispravimo izdanje odnosom kakav je bio protiv Vardara i Astrahana, a da se nakon Budimpešte okrenemo mečevima, za koje smo od početka sezone govorili da su najvažniji u sezoni. Ove godine nas u četvrtfinalu očekuje teži protivnik nego što je to bio slučaj posljednjih sezona”, kazao je Adžić.

Uoči posljednjeg kola, Budućnost u nekim kalkulacijama može i do prvog mjesta u grupi, a zavisno od rezultata duela u kojem Vardar dočekuje Tiringer. Najrealnije je ipak, da ”plave” u četvrtfinale idu sa trećeg mjesta, što znači da će protivnik u aprilskom dvomeču imati prednost domaćeg terena.

“Ne razmišljamo o kalkulacijama, već samo da ispravimo greške iz prvog meča, da nakon utakmice budemo zadovoljni onim što smo pružili i da napravimo još jedan korak u stvaranju preduslova da budemo na potrebnom nivou u četvrtfinalu. Najmanje je važno sa koje pozicije ćemo u četvrtfinale. Želja nam je bila da budemo prvi ili drugi, ali uradićemo sve da odigramo dobar meč, pa ćemo vidjeti za koje mjesto u grupi će to biti dovoljno”, kazao je trener Podgoričana.

Adžić ističe da je najvažnije da Budućnost u Budimpešti ponovi izdanja iz posljednja dva meča i novom pobjedom napraviti lijepu uvertiru za četvrtfinalne duele.

“Presudno je kako će mi dočekati četvrtfinalne duele. Pobjeda bi mnogo značila, jer FTC je ekipa koja nije poražena u Glavnoj rundi. Igrala je neriješeno sa Đerom, a bila je u prilici i da pobijedi. U pitanju je vrhunska ekipa i pobjeda protiv mađarskog tima bila bi sjajna uvertira za četvrtfinale. Uostalom, FTC je prvi u grupi i to dovoljno govorori o njihovom kvalitetu”, rekao je on.

Iako je mnogo kalkulacija uoči posljednjeg kola glavne runde, najrealnije je da dvostruki šampion Evrope osvoji treće mjesto u grupi, što bi za protivnika donijelo Larvik, koji je osigurao drugu poziciju u drugoj grupi.

“Najrealnije  je da igramo protiv njih u četvrtfinalu. Larvik je vrhunska ekipa, koja u Glavnoj rundi igra promijenjivo, ali imaju puno vrhunskih i ostvarenih igračica. Ukoliko Larvik i definitivno bude protivnik, biće to najteži rival od kada se igra četvrtfinale Lige šampiona”, zaključio je Adžić.

Utakmica FTC – Budućnost na programu je u subotu u 15 sati, a prenos možete pratiti na TVCG 2.

U preostalim duelima posljednjeg kola, sastaće se Astrahanočka – Mec i Vardar – Tiringer.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније