Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

19. 04. 2024. 10:24 >> 11:08

FORMULA 1

Strol iznenadio na prvom treningu u Kini

Na prvom nezvaničnom treningu za veliku nagradu Kine u Formuli 1 viđeno je veliko iznenađenje - najbrži je bio vozač Aston Martina Lens Strol.

Krug na stazi pokraj Šangaja odvezeo je za 1:36.302, što je bilo dovoljno za prvo mjesto.

Najbliži Kanađaninu je bio vozač Meklarena Oskar Pijastri, koji je za 0.327 bio sporiji od Strola, dok je treće mjesto pripalo aktulenom prvaku svijeta Maksu Ferstapenu, a četvrti je bio njegov klupski kolega Serhio Peres.

Petu i šestu poziciju zauzeli su vozači Hasa, Niko Hulkenberg i Kevin Magnusen.

Očajan dan je imao dvojac Ferarija - Šarl Lekler i Karlos Sajns su bili tek na 13. i 14. mjestu.

Trening je dva puta prekidan zbog požara, tačnije gorjela je trava pored staze u Šangaju. Za sada nema informacija o uzrocima požara, ali je poznato da su organizatori trke koja se poslije pet godina vratila u kalendar prije dolaska Formule 1 obavili poseban tretman staze koji je dao takav efekat da ona izgleda kao da je ofarbana. To je učinjeno da bi se povećalo prijanjanje, s obzirom na nedostatak akcije u Šangaju posljednjih godina.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније