Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

29. 03. 2024. 18:37 >> 20:20
Čitaj mi:

U BIJELOM POLJU

Herceg Novi osvajač Kupa u ženskoj konkurenciji

Odbojkašice Herceg Novog lakše nego što se očekivalo osvojile su Kup Crne Gore.

U finalnom meču u Bijelom Polju, Herceg Novi je za manje od sat igre bio bolji u tri seta od Luke Bar 3:0 (25:21, 25:14, 25:19) i došao do drugog uzastopnog trofeja u ovom takmičenju. Luka Bar je sa sedam trofeja rekorder po broju pehara i finala.

Izabranice Milorada Krunića u posljednje dvije godine su još uvijek bez izgubljenog seta.

“Utakmica je ličila na dvije prethodne sa Lukom Bar. Dobro otvaranje, velika razlika u početku, ali smo se kasnije opuštili i dozvolili protivniku da se vrati. Sve u svemu, zadovoljan sam. Održavamo nivo, držimo se, guramo bez poraza i nadam se da ćemo nastaviti niz i u šampionatu. Četitam Luki Bar na požrtvovanoj igri i dobroj borbi, ali i mojim igračicama koje su odigrale odlično. Dao sam priliku i mlađim igračicama, jer one su budućnost i kluba i reprezentacije“, rekao je Krunić.Kapitenka Ralica Vasiljeva sa 16 poena predvodila je Herceg Novi do pobjede. Dijana Vuković osvojila je 13, dvocifrena je bila i Oksana Jakušina sa 10 poena. Marija Vonogova je uzela osam, Darija Čabonenko šest, Diana Balai četiri i Lara Jovović i Tijana Tvrdišić po jedan poen.

U poraženom timu dvocifrena je bila samo Kristina Božović sa 10 poena. Kapitenka Dušanka Petrović je osvojila sedam, Vitorija Fereira šest, Tijana Kruta pet, Iva Pepđonović i Marija Nikezić po četiri, a Palina Šlestar jedan poen.

“Čestitke Herceg Novom, u sudaru kvaliteta i tradicije pobijedio je kvalitet. Mi možemo biti zadovoljni plasmanom u finale Kupa, gdje nas dugo nije bilo. Melisa Cenović, Dijana Vuković i Tijana Tvrdišić, koje su bile članice našeg kluba su se nakon inostranstva odlučile za prelazak u Herceg Novi, tako da ima malo i naših zasluga u uspjehu Novljanki“, rekao je za Javni servis šef stručnog štaba Luke Bar, Vladimir Milačić.U muškom finalu, od 20 sati, domaćin završnice, ekipa Jedinstva igraće protiv Budve. Upravo su Bjelopoljci, koji su braniocu pehara nanijeli jedini poraz ove sezone Budvanima. Prenos je na TVCG2.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније