Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ L.V. ]

22. 12. 2023. 18:27 >> 18:27
Čitaj mi:

SVEČANOST U NIKŠIĆU

Dulović: Hvala novinarima; Petrović: Ponosan na svoj rad i svoju redakciju

Udruženje sportskih novinara Crne Gore danas je uručilo priznanja najuspješnijima u 2023. godini. Sportista godine je Nenad Dulović, koji je ove godine postao vicešampion svijeta.

Karatista Omladinca u anketi dobio je 34 glasa.

"Hvala sportskim novinarima što ulažu vrijeme u nas. Znači mi puno ova nagrada. Hvala i Karate savezu i mom ķlubu Omladincu, bez njih ovi uspjesi ne bi bili mogući. Čast mi je da se borim za Crnu Goru, nista ne moze da se poredi s tim", kazao je Dulović.

Na tradionalnoj svečanosti na Fakultetu za Sport i Fizičko vaspitanje, uručena su priznanja najboljim sportistima u obje konkurencije.

Kod muškaraca, nagrada je, osim Dulovića, otišla u ruke košarkaša Nikole Vučevića i boksera Petra Liješevića.

Kod dama, nagrade su pripale bokserki Bojani Gojković, tekvondistkinji Anđeli Berišaj i fudbalerki Armisi Kuč.

Najbolji sportski novinar je naš kolega Danilo Petrović, dok je najbolji mladi novinar Savo Njunjić iz Vijesti.

"Iskreno, nijesam očekivao priznanje. Veoma sam zahvalan kolegama i USNCG što su prepoznali moj rad i trud. Prije pet godina sam proglašen za najboljeg mladog novinara, pa je ovogodišnja nagrada vjerovatno potvrda da ipak nešto dobro radim. Za tih pet godina siguran sam da sam napredovao u poslu, a ovogodišnja nagrada je i razlog da tako bude u budućnosti", rekao je Petrović.

On je naglasio da mu je posebno drago što je njegovo priznanje još jedno u nizu za sportsku redakciju RTCG i što USNCG priznaje i njihov timski rad.

"Predolimpijska godina je uvijek izazovna za našu struku. Drago mi je da su me se kolege sjetile, ponosan sam na svoj rad i svoju redakciju. Za mene je ovo bila uspješna godina", kazao je Petrović.

Za doprinos razvoju i promociji crnogorskog sporta, Udruženje je dodijelilo Specijalno priznanje novinaru Gradske televizije Aleksandru Sekuloviću.

Komisija Udruženja, odlučila je da priznanje Ranko Jovović, u znak sjećanja na bivšeg predsjednika, dodijeli dugogdišnjem novinaru i publicisti Huseinu - Cenu Tuzoviću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније