Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В.

27. 10. 2023. 15:49 >> 15:49

NA PREDLOG MINISTARSTVA SPORTA I MLADIH

Vlada usvojila Informaciju o potrebi pomoći sportskim savezima

Vlada Crne Gore usvojila je na današnjoj sjednici Informaciju o potrebi pomoći nacionalnim sportskim savezima, vodeći računa o potrebi stvaranja što boljih uslova za naše sportiste.

Na predlog Ministarstva sporta i mladih, Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da iz tekuće budžetske rezerve preusmjeri sredstva u ukupnom iznosu od 332.900 eura na račune sportskih organizacija.

Tako će Šahovski savez CG dobiti 15.000, Vaterpolo i plivački savez 60.000, a Specijalna olimpijada Crne Gore sredstva u iznosu od 10.000 eura.

Crnogorski jedriličarski savez Vlada će pomoći sa 30.000 eura, Gimnastički savez sa 8.400, a Vaterpolo plivački klub "Primorac" sa 20.000 eura.

Atletski savez Crne Gore dobiće sredstva u iznosu od 45.000 eura.

Na predlog Ministarstva sporta i mladih Vlada će Crnogorskom olimpijskom komitetu pomoći sa 144.500 eura.

Ministarstvu su se u prethodnom periodu obratile ove organizacije za organizaciju i učešće na međunarodnim sportskim takmičenjima, za ovu kalendarsku godinu.

Šahovski savez, za organizaciju evropskog ekopmog prvenstva. VPSCG za realizaciju redovnih aktivnosti, kao i Specijalna Olimpijada, te VPK "Primorac" i Atletskom savezu. Crnogorski jedriličarski savez tražio je pomoć povodom učešća na međunarodnim sportskim takmičenjima. Ministarstvo je odobrilo pomoć COK-u u cilju finansiranja učešća Crne Gore na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Gimnastički savez Vlada će pomoći povodom učešća na takmičenju u Bakuu u novembru ove godine.

"U prethodnom periodu Ministarstvo sporta i mladih dalo je podršku brojnim nacionalnim sportskim savezima. Nastavljamo sa dosadašnjom praksom pomoći sportskim organizacijama, u cilju otvaranja prostora da se pomogne svim sportskim organizacijama kojima smo u prilici da pomognemo, a gdje prije svega postoji objektivna potreba", kazao je ministar Vasilije Lalošević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније