Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Данило Петровић

31. 08. 2023. 12:12 >> 12:17

SPREMNI ZA PRVI MEČ

Na otvaranju EuroVoleja ponovo sa Holandijom – želja: popraviti utisak i adaptirati se na uslove

Pobjedom Sjeverne Makedonije nad Danskom u četiri seta, nakon preokreta, 3:1 (počelo je takmičenje u grupi C Evropskog prvenstva za odbojkaše.

Crnogorski reprezentativci i stručni štab pratili su duel rivala u drugom i trećem kolu, vjerovatno glavnih konkurenata za prolazak grupe i skenirali karakteristike protivnika iz prvog lica. Ipak, sve misli su usmjerene ka Holandiji, sa kojom danas od 17 sati otvaramo Evropsko prvenstvo. Odrađen je posljednji trening u Skoplju, kao i detaljna analiza, a u meč s Holandijom ulazimo bez pritiska.

„Imamo neko iskustvo igranja na Evropskim prvenstvima u vidu Marka Bojića, Vojina Ćaćića i ostalih, tako da smatram da ako budemo mirni možemo da odigramo lijepu utakmicu protiv njih i za početak, da kažem, hajde da se nadamo nekom setu. Što se tiče krajnjeg rezultata, oni su apsolutni favoriti, ali mi ćemo s prikrajka čekati neku svoju šansu“, kazao je selektor Ivan Joksimović.

Nimir Abdel Aziz sa 27 peona zadao je mnogo problema našim reprezentativcima na debiju na EuroVoleju 2019. godine u Roterdamu. Servis holandskog korektora bio je prevaga u pobjedi rivala.

„Kada primate te servise tu nema nekog primanja kao klasičnog primanja – tu se branite, jer jednostavno lopta ide brzinom od 120-125 kilometara na sat. Tu nema neke kontrole, lopta se samo ostavlja u vis, da bi se odigralo na krajevima i da se rotacija što brže okrene“, upozorava kapiten Vojin Ćaćić na moćno oružje rivala.

"Mislim da je vrlo važno da se adaptiramo na salu i na čitav ambijent. Juče smo gledali utakmicu Sjeverna Makedonija – Danska, znamo šta nas očekuje protiv Makedonaca. To je glavno što slijedi i ovo će biti dobra uvertira da se malo naviknemo na sve“, istakao je Ćaćić.

Samo pet igrača danas je u sastavu u odnosu na prvi meč s Holandijom prije četiri godine - nosioci igre Ćaćić, Bojić, Milić, Babić i Minić. Uz energiju mlađih igrača utisak bi mogao da bude pozitivan. Utakmica u dvorani „Boris Trajkovski“ počinje u 17 sati, moći ćete da je gledate na RTCG1, uz specijalnu emisiju pola sata ranije. Prvo kolo grupe C zaključiće Češka i Poljska, duelom koji je zakazan za 20 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније