Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

10. 05. 2024. 08:17 >> 08:27
Čitaj mi:

nba

Dončić odveo Dalas do pobjede, brejk Klivlenda

Dalas i Klivlend slavili su u gostima i došli do izjednačenja u polufinalnim mečevima konferencije.

Luka Dončić je sa Dalasom slavio na gostovanju Oklahomi – 119:110. Na taj način Dalas je stigao do brejka i izjednačenja na 1:1 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Dalas je konstantno držao prednost od početka meča. Oklahoma je uspjela da preokrene na 72:71, prednost je držala samo do 77:75, ali je potom gost ponovo preuzeo kontrolu meča i bez ikakvih problema stigao je do trijumfa.

Blistao je Luka Dončić, koji je ponovo bio prilično raznovrstan, ovoga puta ubacio je 29 poena, imao je deset skokova i sedam asistencija. Podršku je imao u Vašingtonu, koji je takođe stigao do 29 poena, uz 11 skokova, Hardevej je ubacio 17, Gaford 13, a Irving svega devet poena.

Na drugoj strani, u Oklahomi je standardno najbolji bio Gildžis-Aleksander sa 33 poena, 12 skokova i osam asistencija, Vilijams je ubacio 20, a Hoimgren 11 poena.

Iznenađenje večeri priredio je Klivlend, koji je odigrao fantastičan meč protiv Bostona u gostima – 118:94 (30:24, 24:30, 36:24, 28:16).  U prvom poluvremenu rivali su bili jednaki,  ali u drugom kao da je postojao samo jedan, gostujući tim.

I Klivlend je tako stigao do izjednačenja u seriji na 1:1, a u naredna dva susreta biće domaćin. Do pobjede je goste predvodio Mičel sa 29 poena, Levert je ubacio 21, a Mobli takođe 21, uz deset skokova i pet asistencija.

Kod Bostona Tejtum je bio najbolji sa 25 poena, Braun je imao 19, Pričard 13, Horford 11, a Vajt deset poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније