Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

24. 04. 2024. 20:29 >> 20:37
Čitaj mi:

DRAMA U TURSKOJ

Radonjićev Bahčešehir promašio šut za titulu: Hemnic osvojio FIBA EK

Njemački Hemnic je osvojio FIBA Evropsku kup nakon što je nakon prave drame poražen od Bahčešehira koji s klupe predvodi naš košarkaški stručnjak Dejan Radonjić, 105:95, ali to je bilo poen manje nego što su Njemci slavili u prvom meču.

Utakmica je rješena u posljednjem sekundu duela u rasprodatoj "Ulker Areni", jer je košarkaš domaćih Aksel Butej promašio trojku za pobjedu.

Turski tim je imao loptu zadnjih 13 sekundi, i trebala su im dva poena za pobjedu i trijumf ali u lošem organizovanom napadu, završilo se tako što je francuski košaršaš šutirao sa osam metara.

Prva dionica donijela je prije svega borbenz pozicionu košarku, oba tima su čestu spuštale loptu na niski post i tako dolazile do produkcije poena.

Ni turski, ni njemački tim nije mogao rezultatski da se odlijepi, što je bio scenario koji je više odgovarao gostima, budući da su ušli sa zalihom od 11 poena.

Džeri Butsiel je bio najraspoloženiji kod Bahčešeira sa pet poena u tom periodu igre.

Sredinom druge dionice tim našeg stručnjaka je počeo blado da se odcijepljuje i na polovini te četvrtine su došli do šest poena prednosti, a brzo i do devet čime su Hemnicu prišli samo na dva poena zaostatka iz prvog meča koji su morali da stignu.

Odlično se razigrao Tajler Kavang koji je dao devet poena do tada, bez promašaja iz igre i sa linije penala. Četvorka turskog tima je dala 11 poena (4/4 iz igre, 2/2 sa linije penala), uz to je imao pet skokova od čega tri ofanzivna.

Na tri minuta do kraja druge četvrtine Bahčešehir je stigao zaostatak od 11 poena, a onda povećao na +14.

Razigrao se i Amerikanac sa sirijskim pasošem, Trej Kel koji je pogodio prvo trojku, a potom i dva bacanja za 18 poena razlike.

Gosti se međutim nisu predavali i nakon poluvremena otvaraju dosta bolje treću četvrtinu serijom 10:3.

Kazim Kadžami Kin je posebno bio inspirsan, vezao je sam pet poena dao je dodatnu energiju u napadu i tako vratio Hemnic ponovo rezultatski na prihvatljiv zaostatak od sedam poena.

Turski tim nije mogao da se poveže u drugom poluvremenu, postalo je očigledno i da Radonjićevom timu fali pravi organizator igre, neko ko bi mogao da smiri situaciju, i na sredini četvrte dionice Najnersi su povratili prednost. 

Međutim preko Džerija Butsijela i Tonija Tejlora Radonjićev tim se vraća ponovo na 11 poena prednosti i deset sekundi do kraja meča, gdje su gosti imali loptu ali nisu uspjeli da pogode koš domaćih pa je meč otišao u produžetke. 

U dodatnih pet minuta egal duel, u kojem su gosti uspjeli nekako da dođu do deset poena zaostatka do zadnjeg napada kada je turski tim loše organizovao napad i na kraju promašio šut za titulu. 

Kod Najnersa Kaza Kadžemi Kin je dao 29 poena, Usman Kulibali je dao 12, Deandre Lendsdaun i Vesli Van Bek po deset poena.

U Bahčešehiru Džeri Butsiel je dao 24, Džordž Erl Kel je dao 21, Toni Tejlor je meč završio sa 20 poena.

Ovo je ujedno prvi trofej Hemnica ikada, računajući i domaća takmičenja.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније