Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

08. 03. 2024. 23:03 >> 23:03
Čitaj mi:

EVROLIGA

Ivanovićeva Baskonija lako sa Albom, Nejpir srušio Partizan

Košarkaši Baskonije, koju s klupe predvodi naš stručnjak Duško Ivanović slavili su večeras u 28. kolu Evrolige protiv Albe 88:71 i tako ostvarili važnu pobjedu za plej in.

Baskijska ekipa je već od starta nametnula svoj ritam i praltično ni u jednom trenutku nije dovela pobjedu u pitanje.

Ivanovićev tim je predvodio trio Čima Monike koji je dao 16 poena (5/5 iz igre), Kod Miler Mekintajer koji je imao 14 poena i 10 asistencija, i Vanja Marinković koji je ubacio 16 poena, od čega šest u samom finišu.

U Milanu sa druge strane imali smo prlike da gledamo pravi triler između Olimpije i Partizana koji je na kraju pripao popularnim "Manekenima" 85:83.

Utakmicu je odlučio Šabaz Nejpir "klač" šutom u posljednjih pet sekundi meča, kada je Olimpija prešla u vođstvo.

Partizanu je ostalo još pet sekundi, ali je Zek Ledej odlučio da odvede utakmicu u produžetak, iako je činilo se imao boljih opcija, prije svih samog Anđušića na trojici. Međutim američki košarkaš koji od skoro nastupa za reprezentaciju Azerbejdžana je promašio, i tako izrasta u tragičara meča,

Publika u "Mediolanom forumu" mogla je da uživa noćas u neizvjesnoj utakmici u kojoj je samo u posljednjoj dionici bilo četiri izjednačenja i šest promjena vođstva.

Za ekipu Etorea Mesine u roster se nakon povrede vratio i Nikola Mirotić koji je imao dobar meč sa 19 poena, interesantno 4/7 za tri, 7/7 sa linije penala i ni jedan šut za dva poena.

Junak meča Nejpir je dao 15 poena i imao pet asistencija i četiri skokoa, a standardno dobri su bili Ševon Šilds sa 19 poena i šest asistencija, kao i Devon Hol sa 18 poena i pet skokova.

Kod gostiju Aleksa Avramović je postigao 19 poena (loš šut za tri 2/7), Bruko Kaboklo je dao 13, Danilo Anđušić 11.

U preostalom meču koji je večeras bio na programu, Panatinakos je rutinirao Asvel sa 85:67.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније