Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

20. 02. 2024. 16:57 >> 16:57
Čitaj mi:

PREDSJEDNIK FIBA EVROPE

Garbahosa: Ne sviđa mi se ideja da Dubai postane član Evrolige

Predsjednik evropskog ogranka Fibe Horhe Garbahosa poručio je da mu se ne sviđa ideja da Dubai igra u Evroligi.

"Ne vidim nikakvu vrstu predloga ili sporazuma ili bilo čega. Kao predsjedniku Fiba Evrope, ne sviđa mi se činjenica da klub sa drugog kontinenta dođe na takmičenje na našem kontinentu. To je Evroliga. U principu, za mene to nema smisla", počeo je Garbahosa, a prenosi košarkaški portal Basket njuz..

Legenadarni Španac je kazao da bi veliki problem u slučaju ulaska Dubaija u Evroligu bila putovanja.

"Ako se to eventualno desi, moramo da vidimo kako će ovaj novi scenario u Evropi uticati na probleme putovanja igrača i klubova. Iskreno, ne želim da se uvlačim previše u to, jer ne znam predlog, ako uopšte postoji konkretan predlog ugovora iz Dubaija. Ali opet, i potpuno otvoreno to kažem, ovo mi se ne sviđa, posebno ne u Evropi", nastavio je Španac.

Uz to, Garbahosa je istakao da se takođe postavlja pitanje broja učesnika...

"Naziv takmičenja je Evroliga. Dakle, ako dovedemo klubove iz Azije, to je sasvim druga stvar. Ako se ovo desi, moramo da vidimo da li bi to značilo da će jedan evropski klub biti van konkurencije? Da li bi Evroliga imala 19 klubova? Mi to ne znamo. Dakle, zato ne želim previše da se bavim time. Ali opet, ovo je svojevrsni odgovor sa našeg kontinenta. Kao evropsko takmičenje, dozvolite mi da kažem da za mene to nema previše smisla", zaključio je Garbahosa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније