Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

08. 01. 2024. 14:27 >> 14:27
Čitaj mi:

EVROLIGA

Italijani brane Poceka: Šta je htio Parker, da Asvel osvoji Evroligu?

Vlasnik Asvela i nekada proslavljeni NBA as Toni Parker, nije se suzdržavao nakon otaza Đanmarku Poceku u Asvelu, da sve probleme svog tima pripiše sada već bivšem treneru.

Asvel je sezonu počeo sa Tonijevim rođenim bratom, Ti Džej Parkerom, koji je tokom sezone zamijenjen Pocekom.

Iako je dobro krenuo, uslijedila je nova serija poraza i bivši selektor Italije je nakon nepuna tri mjeseca dobio otkaz.

Parker je izašao brzo u medije nakon toga i "osuo paljbu" po bivšem treneru.

"Njegova ličnost je bila sve više negativna. Imao je poteškoće, demotivisao je igrače i malo po malo oni su bili ti koji nisu više vjerovali u njega. Uz dodatak da je odlučio da ne igra sa našim mladim igračima. Ne želim trenera koji radi to, to nije naša filozofija", kazao je bivši košarkaš San Antonio Sparsa.

Međutim na Pocekovu stranu su brzo stali njegovi sunarodnici.

Đani Petrući, predsjednik Košarkaškog saveza Italije se prvi javio.

"Sjajni igrači ne postaju uvijek odlični menadžeri. Šta je Parker očekivao, da Asvel osvojio Evroligu?", kazao je on.

I Andrea Trinkijeri, trener Žalgirisa je prokomentarisao situaciju.

"Timovi uvek imaju pravo da smjene trenera. Međutim, vjerujem i da pomaže kada ste džentlmen i ne govorite o tome u medijima“, kazao je italijanski stučnjak koji se i sam dovodio u relaciju sa ekipom iz Liona ali ju je odbio.

"Ne poznajem situaciju, nisam bio tamo, ali znam da trener Poceko može da ostavi različit utisak na različite ljude. On je veoma emocionalan i daje sve od sebe, takav je trener i vjerujem da može da vam da sjajne stvari. Ipak, mislim da za trenersku profesiju nikada nije dobro da nekoga izložite kritikama u medijima. Ja to ne bih radio, ali nisam ja vlasnik nijednog kluba“

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније