Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

19. 12. 2023. 11:49 >> 11:54
Čitaj mi:

NBA

Embid brojao do 40, ali to je nedovoljno za Vučevića i Bulse

Košarkaši Čikago Bulsa slavili su na gostovanju Filadelfija Siksersima 104:108 poena.

Filadelfiji je bilo nedovoljna i sjajna partija Džoela Embida koji je ubacio 40 poena imao 14 skokova, podijelio šest asistencija. Odlično ga je pratio Tajris Maksi koji je dao 29 poena (doduše lošiji procenti svega 9/23), ali je izostao učinak klupe.

Sa druge strane naš reprezentativac Nikola Vučević je bio jedan od najboljih sa 23 poena (10/18, 3/7 za tri poena), iz osam skokova, četiri asistencije i dvije blokade.

Poenterski najbolji je bio Kobi Vajt, koji je odlično iskoristio odsustvo Zaka LaVina i meč završio sa 24 poena, devet asistencija i osam skokova.

DeMar DeRozan, za kojeg se baš kao i za LaVina pominje da bi mogao da bude trejdovan, je meč završio sa 15 poena, pet asistencija i četiri ukradene lopte.

"Način na koji smo pružali podršku jedni drugima je postao čak mogu reći "zarazan". Pomaže naravno i što smo pobjedili par utamica. I dalje ne stojimo dobro sa 11 pobjeda i 17 poraza, ali nadamo se da ćemo moći na ovakvim pobjedama da izgradimo put sebi ka boljim rezultatima", kazao je Vučević nakon meča.

"Igramo dobro protiv ekipa koje su na papiru bolje od nas. Sad nam samo treba kontinuitet dobrih mečeva. Usponi i padovi su takvi da moraju da se dešavaju na svakom meču, ali mi se sviđalo večeras kako smo odgovorili na to", kazao je Bili Donovan, trener Bulsa.

Vajt je "X faktor" već neko vrijeme u Bulse, sa prosjekom od 22.9 poena po meču u zadnjih devet mečeva.

I Vučević hvali svog saigrača.

"Znam da je sposoban za ovakve partije. Kako nema Zaka, on je postao još agresivniji, i iskoristio je priliku. Srećan sam zbog njega, jer je stvarno sjajan momak, koji konstantno radi na sebi, bili u teretani ili na parketu", kazao je naš reprezentativac.

Do ovog meča, Filadelfija je vezala pet pobjeda koje je dobijala u prosjeku sa 31,8 poena razlike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније