Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

29. 11. 2023. 13:32 >> 13:33

ABA

Matković MVP novembra mjeseca

Košarkaš Cedevita Olimpije Karlo Matković proglašen je danas za najkorisnijeg igrača (MVP) u novembru u ABA ligi.

Matković je u utakmicama ovog mjeseca bio blizu samog vrha u statističkim kategorijama, a nagradu MVP osvojio je doprinosom ekipi koja je neporažena u novembru i nalazi se u gornjem dijelu tabele, na trećem mjestu, navodi se na sajtu takmičenja.

Matković je u prosjeku postizao 18,5 poena, imao je osam skokova, 2,5 ukradene lopte i 1,5 blokadu uz indeks od 27 poena.

"Ove sezone sam startni centar i moja uloga je mnogo veća. Glavni zadatak je da budem snaga u odbrani i da dajem energiju ekipi, u odbrani i napadu. Želim da se što prije vratim na teren poslije povrede vrata i da dam sve od sebe da ekipa nastavi da pobjeđuje", rekao je Matković za sajt regionalnog takmičenja.

Ekipa iz Ljubljane ima sedam pobjeda i dva poraza, koliko ima i drugoplasirana Igokea, dok Crvena zvezda na prvom mjestu ima pobjedu više.

Cedevita Olimpija ima niz od pet pobjeda, uključujući i pobjede protiv Partizana i Budućnosti.

"Zaista smo zadovoljni trenutnom pozicijom u regionalnom takmičenju. Nadam se da ćemo do kraja nastaviti tako da igramo i da nećemo usporiti ni u jednom trenutku", naveo je Matković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније