Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

10. 11. 2023. 14:08 >> 14:48

BUDUĆNOST U POTRAZI ZA TRENEROM

Ko će naslijediti Mijovića: Jovović, Golemac ili neko treći

Košarkašku javnost Crne Gore, (ne)spremno je uhvatila informacija od četvrtka veče, da Petar Mijović nije više trener ekipe Budućnost Volija.

Mladi crnogorski stručnjak je dao ostavku nakon poraza od Arisa, što je četvrti poraz "plavo-bijelih" u Evrokupu nakon šest kola, a Upravni odbor je odlučio da je prihvati.

Postavlja se sada pitanje ko će naslijediti "vruću" klupu podgoričkog tima.

Prvo ime koje se nameće je još jedan mladi crnogorski stručnjak, koji je i prije vodio ekipu Budućnosti - Igor Jovović.

On je nakon Budućnosti trenirao Sutjesku, prije nego što je potpisao za njemački Miteldojčer koji je tada bio u drugoj ligi.

Upravo sa Jovovićem kao trenerom ekipa iz Vajsenfelsa se domogla Bundeslige, pošto su u velikom stilu osvojili Pro A ligu 2017. godine, sa sjajnim omjerom od 35 pobjeda i svega ti poraza.

Uspjeh u Miteldojčeru je privukao poljskog velikana Zjelona Goru koja mu je ponudila ugovor.

Jovović je nakon toga bio asistent kod Dejana Radonjića u Bajern Minhenu, što je drugi put u njegovoj karijeri, budući da je istu funkciju obavljao i u Budućnosti, a upravo je on naslijedio Radonjića na klupi Podgoričana.

Nakon toga je vodio ekipu Bona, pa se vratio ponovo u Miteldojčer da bi od ljeta 2023. godine bio slobodan na tržištu.

Rođeni Podgoričanin, za koga može da se kaže da je "prošao školu" Dejana Radonjića, i da svoj fokus stavlja uglavnom na jakoj odbrani.

Drugo ime koje se pominje je slovenačkog stručnjaka Jurice Golemca.

Još od kada je bio trener Primorske u Sloveniji, nekadašnji košarkaš se dovodi u relaciju sa ekipom Budućnosti.

Njegovo ime se pominjalo i ovog ljeta, ali tada po pisanju nekih insajdera nije došlo do finalog dogovora.

Golemac je nakon pravog malog košarkaškog čuda sa Primorkom tri godine vodio ekipu Cedevita Olimpije, boreći se na svim frontovima baš kao i ekipa Budućnosti.

Od sredine prošle sezone nije na platnom spisku Ljubljančana.

Ova dva imena su trenutno najrealnija, ali postoje i informacije da navodno su ostvareni kontakti i sa Dejanom Radonjićem, čiji se dolazak već pominjao ovog ljeta, ali se odustalo obostrano zbog bunjenja najvatrenijih navijača Budućnosti.

Postoje određene glasine i da bi Andrej Žakelj, trener SC Derbija mogao da zamijeni klupu u Podgorici, ali takav scenario, barem trenutno izgleda kao malo vjerovatan.

Ekipu protiv Splita u ABA ligi će sa klupe voditi Vlado Todorović, jedan od asistenata Petra Mijovića. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније