Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Марко Јаћимовић

31. 08. 2023. 10:54 >> 10:55

NAREDNI MEČ SA AMERIKANCIMA

Vučević: Da imamo ponos i pokažemo se u najboljem svjetlu

Crnogorski košarkaši nakon slobodnog dana u Manili, odradili su trening uoči utakmice sa Sjednjenim državama, na startu druge faze Svjetskog prvenstva, gdje će im rival biti još i selekcija Grčke u nedjelju.

Utakmice sa najvećim favoritima takmičenja na neki način je i najlakše odigrati. Ne postoji pritisak očekivanja, prestiž je biti u toj situaciji poput najboljih 16 na svijetu, a motiv je jednostavan – pokazati se u najboljem svjetlu na najvećoj pozornici, tako smatra i naš centar Nikola Vučević, dvostruki učesnik NBA Ol stara.

„Mislim da treba utakmici sa Amerikancima da pristupimo kao i svakoj drugoj, da pokušamo da odigramo najbolje što možemo. Jeste da su oni veliki favoriti u odnosu na nas, ali treba da se pokažemo u najboljem svjetlu i da vidimo kako će to izgledati na terenu. O pobjedi naravno nije realno u ovom trenutku da pričamo, ali treba da se fokusiramo na nas, da se unaprijed ne predamo, iako je to velika reprezentacija, odlična ekipa i ozbiljni igrači. Moramo imati i naš ponos da odigramo najbolje što znamo“, izjavio je za RTCG u Manili Vučević.

Utakmice Sjedinjenih država su rekordne po gledanosti bez obzira ko im je protivnik. Biće stoga ovo šansa za dodatnu promociju crnogorske košarke u svijetu.

„Utakmice koje igra SAD su vjerovatno i najgledanije, što i za nas može da bude dobro, da nas vidi veliki broj ljudi. Prvi put je da Crna Gora igra protiv Amerike, tako da je to veliki duel za nas i treba ostaviti što bolji utisak i to da nam bude glavni cilj. Moraćemo da budemo agresivni, da ispoštujemo dogovor iz svlačionice, a sad hoće li lopta nekad ući ili ne, to zavisi od dana do dana. Važno je i protiv SAD i Grčke da damo maksimum, kako bismo ostvarili možda još jednu pobjednu, jer bi tako i prvenstvo za nas bilo završeno još boljim osjećajem“, kazao je centar Čikaga.

Amerikanci su u Manili bez najvećih zvijezda, ali se to i pokazalo kao kvalitet selekcije Stiva Kera. Igraju mnogo više timski, predvođeni Entonijem Edvardsom i Ostinom Rivsom, u organizaciji Bransona i Halibartona, sa najboljim rukijem sezone Bankerom i najboljim defanzivcem lige Džerenom Džeksonom.

„Mislim da su napravili dobru selekciju igrača koji su se lijepo uklopili i mogu da igraju zajedno. Svi ti mladi igrači su sigurno motivisani da osvoje zlatnu medalju, jer oni uvijek dolaze sa željom da opravdaju kvalitet koji ima američka košarka. Za neke od tih momaka možda je i šansa da se nametnu za Olimpijske igre naredne godine, kada će se sigurno u reprezentaciju vratiti i neke od najvećih NBA zvijezda“, dodao je Vučević.

Sigurno je da će Amerikanci biti agresivni od samog starta i svih 40 minuta, kao što su bili u sva tri meča prve faze gdje su došli do ubjedljivih pobjeda.

„Oni će i protiv nas krenuti agresivno od početka i pokušati da odmah naprave veliku razliku. Nezgodni su i dobro popunjeni na svim pozicijama, čak i druga petorka koja je nešto niža sa Paolom Bankerom na centarskoj poziciji što je pravilo dosta problema svim ekipama“.

Dodatni kvalitet američkog tima je stručni štab, sa osvajačima NBA prstena Stivom Kerom, Erikom Spolstrom i Tajronom Luom.

„Svi su oni osvajali titule i vodili velike igrače tokom karijere, to su treneri sa velikim iskustvom i velikim znanjem, kakvi su i potrebni američkoj reprezentaciji da bi napravili sistem koji funkcioniše. Nije lako dovesti i uklopiti igrače koji su u svojim klubovima nosioci igre, da dođu u reprezentaciju i prihvate manju ulogu ili manju minutažu. Ali oni to dobro rade i igrači se na neki način žrtvuju za dobrobit ekipe“, rekao je Vučević.

Crna Gora i SAD sastaju se u petak, u 10:40h po centralnoevropskom vremenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније