Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

И.Ш. [ Beta ]

09. 08. 2023. 21:19 >> 21:19

NEIZVJESNA ZAVRŠNICA

Italija bolja od Srbije na Akropolis kupu

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Atini od Italije sa 88:89 (32:19, 15:25, 23:26, 18:19), u drugoj utakmici na Akropolis kupu.

U ekipi Srbije najefikasniji su bili Nikola Jović sa 18 poena uz sedam skokova i Bogdan Bogdanović sa 14 poena. Vanja Marinković postigao je 12 poena, Marko Gudurić 11 poena, uz šest asistencija i četiri skoka, a Nikola Milutinov 10 poena, uz šest skokova i četiri asistencije.

U ekipi Italije Simone Fontekio postigao je 13 poena uz šest skokova, Mateo Spanjolo 12 poena, a Akile Polonara dodao je 11 poena i 11 skokova.

Srbija je vodila u prvom poluvremenu, a u prvoj deonici imala je i 17 poena prednosti. Italija je zaigrala bolje u drugom poluvremenu, uspjela je da izjednači i povede poslije čega su se ekipe smjenjivale u vođstvu.

Italijanska ekipa je u završnici stekla najveću prednost od šest razlike, 88:82, koliko je imala minut i 14 sekundi prije kraja.

Srbija je poenima Jovića i Bogdanovića uspjela da se primakne na poen zaostatka, ali nije iskoristila posljednji napad pa je pretrpjela poraz na Akropolis kupu.

Srbija je u utorak pobijedila Grčku (71:64), a turnir se završava u četvrtak utakmicom Grčke i Italije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније