Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

В.Г. [ Beta ]

18. 07. 2023. 10:33 >> 10:33

TROGODIŠNjI UGOVOR

Micić zvanično potpisao za Oklahomu

Srpski košarkaš Vasilije Micić potpisao je višegodišnji ugovor sa Oklahomom, objavio je danas taj klub iz NBA lige.

Izvršni potpredsjednik i generalni menadžer Tandera Sem Presti objavio je da je Micić novi igrač kluba, ali nije naveo detalje ugovora.

Američki mediji su prethodno prenijeli da se radi o trogodišnjem ugovoru i da će srpski košarkaš zaraditi 23,5 miliona dolara.

Oklahoma je preuzela prava za 29-godišnjeg Micića na draftu od Filadelfije 2020. godine u trejdu Ala Horforda.

Filadelfija ga je 2014. godine izabrala kao 52. pika na draftu.

Micić dolazi u NBA ligu poslije pet godina igranja u Turskoj. Dvostruki je šampion Evrope sa Efesom i dvostruki najkorisniji igrač (MVP) fajnal-fora (2021, 2022).

Srpski košarkaš proglašen je 2021. godine za MVP Evrolige, a prošle godine osvojio je trofej "Alfonso Ford" za najboljeg strijelca tog takmičenja.

Prošle sezone je u 31 utakmici u Evroligi u prosjeku postizao 16 poena, uz 5,4 asistencije i 3,2 skoka za 31,3 minuta po meču.

Karijeru je počeo u Megi, igrao je za Bajern Minhen, Crvenu zvezdu, Tofas i Žalgiris, prije nego što je 2018. godine potpisao za Efes.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније