Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

В.Г.

28. 06. 2023. 12:06 >> 12:23
1

GOŠĆA "LINKA"

Škerović: Veliki uspjeh za Crnu Goru, biće ovakvih rezultata i ubuduće

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore Jelena Škerović, gostujući u emisiji "Link" na Javnom servisu rekla je da je plasman njenih djevojaka na proteklom Eurobasketu više nego dobar rezultat, te da je sigurna da će ovakvih uspjeha biti i u budućnosti.

Crnogorske košarkašice su plasman na Evropskom prvenstvu završile na 8. poziciji.

"Zadovoljna sam ostvarenim rezultatom. Mislim da su djevojke napravile veliki uspjeh i sad poslije Eurobasketa  se vidi veličina tog uspjeha šta smo sve uradile sa kakvom ekipom smo došle do tog rezultata. Sigirno je veliko iznenađenje i za nas kao ekipu. Prihvatili smo dobru igru koju smo pokazali od prve iutakmice zobg koje smo dobili dobru energiju i samopouzdanje i mislim da je napravljen veliki uspjeh", započela je Škerović.

Crna Gora je u utakmici za plasman za peto mjesto poražena od Srbije 63:58, a selektorka ističe da je neiskustvo presudilo u tom meču.

"Ostaje žal zbog te utakmice. Mislim da smo bili blizu i da je to bio danak neiskustvu. Ekipa Srbije je dosta podmlađena, ali imaju iskusne igračice koje su već prolazile kroz takve utakmice. Umjele su da se izbore sa pritiskom, dok se kod nas vidio taj pritisak koji se stvara kod igrača zbog velike želje da se dobije jedna tako važna utakmica. Sa druge strane pozitivan utisak je iskustvo, pa ćemo za par godina umjeti da pobjeđujemo takve utakmice".

Crna Gora je na Eurobasket došla slabija za Jelenu Dubljević koja je završila karijeru, a sa druge strane tu je  Milica Jovanović koja je u poznim igračkim godinama. Iz tog razloga, selektorka smatra da će njihovo neigranje na narednim takmičenjima nedostajati ekipi.

"Pa sigurno će nedostajati, ali će utakmice sa ovog Eurobasketa dati mladim igračicama iskustvo koje će u daljim karijerama kroz klubove nastaviti da dobijaju i kada dođu opet u ovakve situacije umjeće da se nose sa tim".

Ona je dodala da je baza domaćih igračica mala i da se mora proširiti.

"Mora i trebalo bi da se proširi imamo trenutno Budućnost seniorski tim gdje su svi talenti iz Crne Gore dolaze tu da treniraju, jer je to jedina ekipa koja igra WABA ligu. Imamo ekipe u Nikšiću, Herceg Novom na sjeveru, međutim to su sve ekipe sa djecom i za njihov razvoj potrebno je vrijeme i strpljenje. Pitanje je da li će klubovi da ulože u infrastrukturu kako bi zadržali te igračice na okupu, da bi one mogle zajedno da nastave i od tih otrpilike 50 igračica, da izađe makar pet koje bi mogle biti dio seniorske reprezentacije", kazala je Škerpvić i dodala:

"Potrebno je ulaganje. Bez novca se ne može ništa i potreban je kadar, treneri koji će da rade i da se posvete poslu za adekvatnu finansijsku naknadu za to što rade. Treba djecu naučiti osnovnim koracima, a ne stavljati rezultat kao primarni cilj".

Sjajan turnir iza sebe imala je i Amerikanka sa crnogorskim pasošem, Nataša Mek, koja će biti pozvana i za naredna okupljanja selekcije.

"Očekujem da će biti sa nama i dalje, ona je izrazila tu želju. Igračice su je prihvatile kao da je odavde i svoj posao na Eurobasketu je odradila na najbolji mogući način. To me veoma raduje, i biće pozvana i za naredna okupljanja reprezentacije".

Škerović je govorila i o narednim ciljevima sa nacionalnim timom.

"Da bi se ostavrio plasman na Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo, mi mormao da imamo ekipu koja može da cilja polufinale. Misilim da to nije moguće sad ili za godinu dana, ali u nekoj budućnosti može da se razmišlja o tome i da se usmjeri pažnja na mlade igračice, da se radi sa njima i da to bude glavni cilj reprezentacije.

Crnu Goru očekuje pet mjeseci odmora, a poslije toga se okreću obavezama u kvalifikacijama.

"Imamo pauzu do novembra. Tada kreće prvi krug kvalifikacija i poslije toga ponovo imamo godinu dana pauze do sljedećeg kruga. U međuvremenu pravićemo plan kako da okupimo ekipu, da radimo da vidimo igračice koje će biti tu, a koje mogu da pomognu reprezentaciji", zaključila je Škerović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније