Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.К.

26. 04. 2023. 10:16 >> 12:15

TRENER BARSELONE

Jasekivičijus: Košarka u SAD je samo biznis

Trener Barselone, Šarunas Jasekivičijus smatra da je razlika između evropske i američke košarke velika i da se ponekad čini da su u pitanju dva različita sporta.

Jasekivičijus je imao priliku da nastupa u NBA ligi, u kojoj nije ostvario značajne rezultate ali je na ervopskom tlu osvojio sve što je mogao.

Jasekivičijus kaže da je košarka u SAD samo biznis i ništa više.

"Košarka je u Sjedinjenim Američkim Državama samo biznis i ništa više. Igrači tamo nemaju vremena da treniraju, za razliku od evropske košarke gdje je akcenat uravo na strahovito velikom radu. Ok, priznajem da je plej-of zanimljiv, tu se kvalitet igre podigne na viši nivo, ali ligaški dio ne volim da gledam", ističe Jasekivičijus.

Legendarni Litvanac kaže da ne voli taj sistem igre u kojoj nema ispadanja i u kojoj učestvuju isti klubovi.

"Ne volim taj sistem. Uvijek učestvuju isti klubovi, nema ispadanja, a uglavnom se iste ekipe plasiraju u plej-of, dok je ovim ostalima dovoljno samo da učestvuju. To je baš loše i Evroliga je po tom pitanju daleko zanimljivija", zaključio je Jasekivičijus.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније