Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В. [ BETA ]

12. 01. 2023. 18:18 >> 18:14

ABA

Abdul-Malik Abu pojačao MZT

Američki košarkaš Abdul-Malik Abu (203 sentimetra) novo je pojačanje MZT Skoplje na poziciji centra, saopštio je danas makedonski šampion i ABA ligaš.

Kako se navodi, iskusni 27-godišnji Amerikanac dolazi na mjesto Sameta Jigitoglua, koji je otkupio ugovor kako bi se vratio u Tursku.

"Abu je snažniji i iskusniji od turskog košarkaša, što nam daje nadu za mnogo veći doprinos centarske linije u susretima koji su pred nama. Prave se napori da odmah dođe u Skoplje i da se do nedjelje obave sve administrativne formalnosti, da bi u plavo bijelom dresu debitova već u duelu (ABA lige) sa Partizanom u Beogradu, zakazanom za ponedjeljak", ističe uprava MZT.

Abdul-Malik Abu je košarkaš koji se dobro snalazi na pozicijama "četiri" i "pet" i od kojeg u MZT očekuju da "donese čvrstinu u reket" skopskog tima.

Dolazi iz Izraela, gdje je nastupao za Hapoel Galil Elion, a prethodno je igrao za bundesligaš Vurzburg, korejski prvoligaš Čangvon, turski Beledijespor, Sporting iz Lisabona i Vrijednosnice Osijek, što mu je bio prvi međunarodni transfer.

Dodaje se da iza sebe ima više nego solidnu NCAA karijeru na Državnom univerzitetu Severne Karoline, gdje je u jednoj sezoni prosječno bilježio 11,8 poena i sedam skokova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније