Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

08. 07. 2019. 13:13   >>  14:05 4

PREDSTAVLJEN NOVI TRENER

Subotić: Cilj plasman u plej-of

Cilj Budućnost Volija naredne sezone je plasman među četiri najbolja tima u ABA ligi, da igra hrabro i bori se do posljednjeg momenta da pobijedi u svakom meču, kazao je novi trener podgoričkog tima, Slobodan Subotić.

On je zahvalio rukovodstvu crnogorskog prvaka što je dobio priliku da se vrati tamo gdje je i počeo košarku.

„Znam gdje dolazim, u klub sa velikom tradicijom. Uspjehom, osvajanjem ABA lige, ulaskom u Evroligu, javnost cijele Evrope je posvetila pažnju Budućnosti. U Evropi se cijeni ono što je Budućnost Voli ostvarila. U karijeri sam bio osuđen na veliki rezultat, živim sa tim. Pritisak mi je drag, prisutan u meni. Nije mi drago da se zadovoljavam sa prosječnim. Želimo korak naprijed, imamo svoje planove i snove. Naš cilj je uči među četiri u ABA ligi, trenutno je u igri možda pet ekipa“, rekao je Subotić

On je podsjetio da je Budućnost, od kada je preuzeo tim, angažovala dva „stranca“ i da je sa još dvojicom u pregovorima.

„Oslonićemo se i na naše igrače. Gledao sam Budućnost Voli i u Evroligi i u ABA ligi, ekipu dobro poznajem. Ima talenata koji mogu napraviti velike karijere, sigurno će dobiti šansu. Nijesam trener koji obećava puno, već onaj koji voli da radi, da pruži šansu mladima. Možeš gubiti i 20 razlike, ali ako si igrao hrabro, niko ti neće zamjeriti. Publika je zahtjevna, poznaju košarku. Želim da budu uz nas, kao i posljednjih godina“, rekao je Subotić.

On je obećavao da će se ekipa boriti u svakoj utakmici, do posljednjeg momenta, bez obzira gdje i sa kim igra.

„Igrač koji dolazi ovdje dobro zna zašto je došao. Gledamo sve pozicije za pojačanja. Meni lično su dragi igrači koji mogu pokrivati dvije pozicije. Razmotrićemo liste igrača na tržištu. Treba biti strpljiv, dobro skautirati. Vrlo pozitivne informacije imam o igračima koji su tu u rosteru, velika mi je želja da afirmišemo mlade“, rekao je Subotić.

On je najavio da će ekipa pripreme početi 8. avgusta.

„Imaćemo 10 do 12 prijateljskih mečeva, na Super kupu ABA lige krajem septembra znaćemo na čemu smo“, zaključio je Subotić.

Subotić, koji je rođen u Herceg Novom, na klupi podgoričkog tima zamijenio je Petra Mijovića.

Trenersku karijeru počeo je u Iraklisu, a u Grčkoj vodio je i AEK, Aris, Panatinaikos, Panionios, Paok i Olimpijakos. Bio je trener i Splita, Cedevite i Cibone. Vodio je i selekcije Slovenije i Libana. Kao igrač, pet puta je bio šampion Grčke i osvajač Kupa Grčke. Kao trener osvojio je Kup Radivoja Koraća, po dva šampionata i Kup Grčke dok je dva puta proglašen za najboljeg trenera u Grčkoj.

Predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan, kazao je da iza Subotića bogata trenerska i igračka karijera.

„Siguran sam da smo odabrali dobro rješenje, koje će obezbijediti kontinuitet. Ovo je sredina koja očekuje puno od Budućnosti. Ne želimo puno obećavati, tek smo četvrti ili peti po budžetu u ABA ligi naredne sezone. Po prvi put u Crnoj Gori imamo dva kluba sa istim budžetima. Mornar je trenutno potrošio više nego mi, a nas očekuju još dva ili tri pojačanja. Želimo da radimo isto kao u sezoni kada smo osvojili ABA ligu. U Eurokupu bi mogli iznenaditi, to je izazov, možda šansa i za plasman u Evroligu. U ABA nam je cilj plasman među četiri, da pokušamo da iznenadimo u plej-ofu“, rekao je Bokan.

On je istakao da će u posebnom fokusu biće mlađe selekcije.

„Petar Mijović dobio je šansu da zajedno sa Subotićem pravimo domaću ekipu u stručnom štabu, a da mladi igrači dobiju šansu i stasavaju. Upravni odbor traži maksimalan pristup mlađim selekcijama. Bićemo srećni ako među 12 igrača u seniorskom pogonu budu priključeni Žugić i Drobnjak. Od njih puno očekujemo, to je i prava poruka za sve mlade igrače i talente u Crnoj Gori. Interes mladih crnogorskih igrača je da prođu kroz mlađe selekcije naših klubova, to je iskustvo pokazalo“, rekao je Bokan.

On je istakao da u klubu ne žele da im se ponovi prošlogodišnja sezona, navodeći da su najveći propust napravili u selekciji igrača i načinu igranja.

„Smatram da treba da igramo ratničku košarku, to je bio i zahtjev uprave što je novi trener prihvatio“, rekao je Bokan.

Prvi čovjek Budućnosti je, komentarišući status Nikole Ivanovića, kazao je da on ima ugovor sa podsgoričkim klubom.

„Ivanović se dobro osjeća, vjeruje u sebe i ima ugovor u Budućnosti. Kroz igre u avgustu i septembru u reprezentaciji znaćemo šta možemo očekivati od njega. A očekujemo da bude lider, kao u šampionskoj ABA sezoni. Ivanović će dobiti saigrača na poziciji broj jedan, a klub bezuslovno vjeruje u njega. To će biti najveća dobit, ako ga vratimo na nivo iz 2018. godine“, rekao je Bokan.

On je naglasio da je finansijska situacija u klubu stabilna.

„Bio je strah da će nas učešće u Evroligi malo udaljiti od stabilnosti finansija u klubu, ali to se nije desilo. Kontinuitet dobrog vođenja kluba je obezbijeđen”, rekao je Bokan.

On je, komentarišući buran završetak prošle sezone, kazao da je promijenjen menadžment ABA lige.

“Došlo je do promijene i drago mi je da je naš klub u ABA ligi imao i ima partnere, da liga bude u budućnosti bolja. Prepoznato je da su rukovodioci ABA lige direktno odgovorni za dešavanja u završnici prethodne sezone. Ono što je jako bitno, je da pokušamo obezbijediti menadžment. Nadam se da ćemo 15. jula u Banja Luci Saša Pavličić – Bekić sa ljudima koje će on izabrati ubuduće voditi ABA ligu, dok se klubovi ne dogovore. Liga je finansijski stabilna, obezbijedila je normalno funkcionisanje svih utakmica u ABA i ABA 2 lige”, rekao je Bokan.
On je saopštio da advokatski tim podgoričkog kluba radi na pripremi predloga promjena propozicija ABA lige.

Prekosjutra je novi rok, 10. jul, kada će Budućnost Voli i svi klubovi uputiti prijedlog promjena propozicija.

“Čak ni Evroliga nije neke stvari regulisala neke stvari koje se odnose na dešavanja iz završnice ABA lige. Da riješimo stvari na kojima je pala ABA liga, prije svega loš rad menadžmenta i sudija. Delegat pete utakmice finala ABA lige takođe je uradio loš posao. Smatramo da moramo svi raditi da se tenzije spuste između Zvezde i Budućnosti, Podgorice i Beograda. Vjerujem da to žele svi klubovi. ABA je proizvod koji je kiseonik klupske košarke u region”, rekao je Bokan.

On je naglasio da će u narednoj sezoni klubovi biti zaštićeni u dijelu propozicija.

“Neće se tolerisati nijedan centimetar ulaska u parket, bilo kakva pogrdna skandiranja. Naša pravna služba biće aktivna, na čelu sa Vanjom Mugošom”, kazao je Bokan.

Pomoćni trener Budućnost Volija Petar Mijović, kazao je da cilj stvoriti tim koji će u kontinuitetu funkcionisati, do kraja biti u igri u ABA ligi i pokušati da napravi iznenađenje.

“Godinama iza nas se pokazivalo kao dobro, da se dobri rezultati ostvaruju kad iz prikrajka napadamo velike stvari. I građenje ekipe, budžet i atmosfera nam idu u prilog. I uprava, I ekipa i stručni štab će uraditi sve se selekcija prvo odradi po ukusu trenera Subotića, tim koji će i ljudskim i igračkim kvalitetima zavrijediti pažnju. Idemo korak po korak, prvo da se dobro odradi selekcija. Očekujem koheziju i kompatibilnost na većem nivou nego što je bio slučaj prethodne sezone”, kazao je MIjović.

Sportski direktor Gavrilo Pajović, kazao je da je nestvarno ono što su jošarkaši Budućnosti ostvarili u posljednje dvije godine.

“Imamo renoviranu, pravu evropsku dvoranu, pozicionirani smo na košarkaškoj mapi Evrope. Na putu smo da treba da vratimo povjerenje, da tim igra ratnički. Vidjeli smo posljednjih godina kako publika to zna da podrži. Od okupljanja 8. avgusta ćemo biti posvećeni tom cilju, da igramo onako kako težimo. Radimo zajednički na dovođenju još nekoliko igrača. Skoro svi domaći su ostali, nekoliko mladih će se priključiti klubu. Neće se zanemariti rad sa mladima, rad u dvorani u Kokotima je već dao rezultate posljednje sezone. Vjerujem da ćemo opravdati očekivanja”, rekao je Pajović.

Ekipu koja je vratila titulu prvaka Crne Gore napustili Nemanja Gordić I Sead Šehović, dok su angažovani Letonac Martins Mejers (28) i Hasan Martin.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније