Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

07. 09. 2013. 23:27   >>  23:27

EP - SLOVENIJA

Domaćin se provukao, Grci razbili Turke

Kompletirano je treće kolo Evropskog prvenstva u Sloveniji mečevima u grupama "C" i "D".Domaćin je na jedvite jade izašao na kraj sa neugodnom Gruzijom i slavio rezultatom 72:68 , dok su Grci u “vječitom“ derbiju razbili Tursku sa 84:61 i poslali ih kući.

Slovenci su tokom druge četvrtine kako se kasnije ispostavilo stvorili odlučujuću prednost, koju su teškom mukom zadržali.

Imala je Gruzija u nekoliko navrata priliku da preokrene, ali domaćin turnira to nije dozvolio, prije svega, zahvaljujući raspoloženom Domenu Lorbeku, ali i Zoranu Dragiću i Boštjanu Nahbaru.

Večeras je u grupi "D" došlo do dva raspleta. Grčka je pobjedom nad selekcijom Turske obezbedila plasman u drugu fazu takmičenja i poslala svoje večerašnje protivnike kući.

Pobjede "Helena" na prvenstvu su vrijednije, ako se zna da igraju bez Vasilisa Spanulisa.

IzabrniciBogdana Tanjevića sa druge strane su najveće razočaranje prvenstva. Najbolji pojedinac večerašnje utamice bio je Janis Burusis sa 21 poenom i 4 skoka, a dvocifren učinak u timu Grčke imali su još Sloukas (14), Perperoglu (12) i Papanikolau (11).

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније