Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

18. 09. 2013. 12:09 >> 12:09

KOŠARKAŠI ODABRALI

Dražen Petrović naj Evropljanin svih vremena

Košarkaški portal HoopsHype.com napravio je anketu u kojoj je Dražen Petrović izabran za najboljeg Evropljanina u istoriji košarke.

Legendarnog jugoslovenskog košarkaša i hrvatskog kapetana Dražena Petrovića odabrali su košarkaši na Evropskom prvenstvu koje se održava u Sloveniji.

Pokojni Petrović nadvisio je konkurenciju u izboru 38 košarkaša na EP-u.

Iza njega je Toni Parker, treći je legendarni Litvanac Arvidas Sabonis, Dejan Bodiroga je četvrti, a Dirk Novicki tek peti. Šesti je Pau Gasol, a sedmi Toni Kukoč.

Dražen Petrović dobio je 9 glasova za prvo mjesto, 10 za drugo, 5 za treće, 5 za četvrto i 1 glas za peto mjesto. Francuz Toni Parker, koji brani boje svoje reprezentacije na evropskoj smotri u Sloveniji, dobio je jedan glas više od Dražena za prvo mjesto, ali je prikupio samo jedan glas za drugo mjesto, po tri glasa za treće i četvrto mjesto, četiri za peto, što znači da je u zbiru bodova dosta lošiji od ''košarkaškog Mocarta''.

HoopsHype.com zaključuje da su učesnici ankete očito vodili puno računa o nastupima igrača na FIBA-inim takmičenjima, a manje u NBA ligi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније