Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

07. 09. 2013. 20:57 >> 23:30

EP - SLOVENIJA

Hrvati jedva, rutina Italijana

Popodnevni termin na Evropskom prvenstvu u Sloveniji donio je neizvjestan meč u Celju koji je na kraju zasluženo pripao reprezentaciji Hrvatske protiv Poljske i laganu pobjedu Italijana protiv Finaca.

Hrvati su već u sedmom minutu imali "+20". Uslijedila im je i “crna“ serija od pet minuta bez poena, koju je prekinuo Simon, a Poljaci su polako počeli da se približavaju, do osam poena razlike.

“Kockasti“ su potom opet podizali prednost, a onda ponovo stali u finišu treće četvrtine.

Poljaci su napravili seriju od 10:0 i samo tri minuta prije kraja prišli  na pola koša razlike. Međutim, nijesu imali snage za još jedan korak, Markota je poentirao, zatim Ukić sa linije penala, a Bogdanović je zapečatio sudbinu Poljske na Eurobasketu.

Najefikasniji je bio upravo Bogdanović sa 23 poena, Simon je imao 14 uz šest asistencija, a Ukić je dodao 10 poena i šest asistencija.

Na drugoj strani istakli su se Ignerski sa 22 poena i 12 skokova, Gortat i Šubarga su dodali po 14 poen.

Grupa "D" dala je prvu selekciju koja će sasvim sigurno igrati u drugoj fazi takmičenja. Italija je vezala treći trijumf i tako zacementirala lidersku poziciju u svojoj grupi.

Pred "Azurima" su danas pali Finci koje je selekcija Italije savladala rezultatom 62:44.

Finska je dobro krenula,  ali je onda uslijedio silovit odgovor Italije koja je u trećoj deonici prelomila pitanje pobjednika i svog plasmana u drugu rundu takmičenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније