Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me [ Objavio: O.Z. ]

07. 09. 2017. 22:34 >> 22:54
5

EUROBASKET 2017

Tanjević zadovoljan igrom u grupi

Selektor crnogorskih košarkaša Bogdan Tanjević zadovoljan je igrom naše reprezentacije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore zauzela je treće mjesto u Grupi C, iza Španije i Hrvatske.

"Crveni" su takmičenje u grupi završili sa tri pobjede i dva poraza.

Večeras su u Klužu savladali selekciju Rumunije (86:69), a prethodno su savladali i Mađarsku (72:48) i Češku (88:75), dok su poraženi od Španije 99:60 i Hrvatske 76:72.

"Jako sam zadovoljan igrom u grupnoj fazi. Ostvarene su tri "čiste" pobjede, bili smo blizu pobjede nad Hrvatskom koja je evropska supersila i jedan ekstremno loš dan protiv Španije", podvukao crtu Tanjević nakon pet utakmica u Klužu.

Crna Gora je pred današnji meč sa Rumunijom znala da će biti treća u grupi C, a čekala je rivala iz grupe D.

"Nema ništa da kažem. Letonija i Srbija su podjednako jake, a Turska je nešto slabija", kratko je prokomentarisao Tanjević potencijalne rivale u osmini finala.

Na kraju, "crveni" su saznali da će u osmini finala igrati protiv Letonije, koja je večeras pobjedom nad Turskom (89:79) osvojila drugo mjesto u Grupi D.

Barović: Protiv Letonije važan dobar start

Filip Barović takođe smatra da je ekipa pružila dobre partije u grupi.

"Španija je jedan od favorita za osvajanje turnira, protiv nje smo imali loše izdanje, a ostale mečeve smo odigrali dobro. Ostaje žal za lošim početkom protiv Hrvatske, pošto smo mogli da pobijedimo i u tom meču i ostvarimo bolju poziciju u grupi", izjavio je Barović.

Rival Crne Gore u osmini finala, Letonija, ostvarila je u grupi četiri pobjede, uz jedan poraz.

"Ta grupa je ionako bila najteža i sve su ekipe dobre. Letonija je dobra selekcija, sa dosta šutera, malo drugačiji stil nego što se igra kod nas, ali je jedna utakmica, moramo da krenemo dobro i da pokušamo da dobijemo", kazao je Barović.

On smatra da je šansa naša selekcije u osmini finala velika energija i jaka odbrana.

"Treba da iskoristimo naše najbolje igrače - Vučevića, Dubljevića i Rajsa. Moramo da počnemo dobro i onda možemo da se nadamo pobjedi", istakao je Barović.

Utakmica osmine finala između Crne Gore i Letonije na programu je 10. septembra, a ako prođe Letoniju, rival "crvenih" u četvrtfinalu biće pobjednik duela između Slovenije i Ukrajine.

"Letonija je zaista dobra ekipa, ima jednog vrhunskog NBA igrača. Mi ćemo dati sve od sebe, postavićemo dobar plan utakmice, tako da se nadamo pobjedi. Ne osjećamo pritisak, možemo da igramo sa svakim", istakao je Dino Radončić, koji je večeras imao veću minutažu nego u dosadašnjem dijelu turnira, a utakmicu je završio sa 13 poena.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније