Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

15. 06. 2013. 14:25 >> 16:16
1

EVROPSKO PRVENSTVO

Crna Gora bolja od Slovačke

Crna Gora je pobjedom otvorila šampionat Evrope - izabranice Miodraga Baletića su izvanrednom igrom u drugom poluvremenu slomile otpor Slovačke 77:63.

 
Crna Gora je odlično počela meč i nakon tri minuta povela sa 11:3. U tim trenucima su blistale Jelena Dubljević koja je pogađala i asisitrala, kao i Milka Bjelica koja je vezala pet poena.
 
Međutim, od tog momenta "crvene" su potpuno stale, pogotovo u napadu. Nekoliko izgubljenih lopti i ishitrenih šuteva, potpuno je vratilo protivnika u igru. Slovačka je serijom 10:0 prešla u vođstvo (13:11) a do kraja prve dionice je bilo ostalo dva minuta..
Nedugo zatim, trojkom rasopolozene Tetemondove Slovakinje su povele sa rekordnih 18:12, da bi Skerovic sa linije slobodnih bacanja smanjila na 18:14, sto je bio rezultat prve cetvrtine.
 
Škerović nakon kontre i Perovanovic šutem sa poludistance, na startu druge četvrine vratile su stvari u egal. Potom se narednih dva, tri minuta igralo koš za koš.Pogotcima Ane Turčinović i Milice Jovanović, nakon kontre i sjajnog solo prodora Crna Gora dosla prvi put do vođstva (27:25), nakon rezultata 11:10, što je natjeralo slovačkog selekora da zatraži tajm-aut.
 
Crna Gora je košem uz faul Ane Turčinović (postigla osam poena u drugoj četvrtini) povela 32:29, ali su Slovakinje preko Tetemondove i Kmetove za minut izjednačile (33:33), zatim i povele 35:33 na pola minuta prije kraja. Naše nijesu iskoristile dva napada, ponovo su odigrale smušeno, pa je Slovačka otišla na predah sa minimalnih, ali zasluzenih 35:33. Interesantno je da Crna Gora nije postigla trojku u prvom poluvremenu.

Slovačka je održavala vođstvo na startu nastavka, a rezultatski priključak sa protivnikom držala je Milica Jovanović, koja je postigla i prvu trojku za naš tim, čime je izjednačila na 45:45. Izabranice Miodraga Baletića su potom propusutile dva napada da se odlijepe, ali je zadrzana koncentracija u odbrani, a i šut je konačno proradio. Još jednom trojkom, ovoga puta Snežane Aleksić, Crna Gora je povela sa 52:50, pa je slovački selektror zatražio tajm-aut. 

Međutim, "crvene" su nastavile u istom ritmu, sjajna Jovanović novim šutem za tri poena i Aleksić sa dva iskorišćena slobodna bacanja podigle su razliku na plus 7 - 57:50.

Dubljevic je potom donijela najveću prednost na meču za naš tim 59:50, a seriju Crne Gore prekinula je Lukačovičova za 59:52, što je bio rezultat nakon treće četvrtine.

Dva i po minuta u posljednjoj četvrini nije bilo koša, a onda je Aleksić pogodila trojku i prvi put donijela dvocifrenu prednost nasoj selekciji - 62:52. To je bio uvod u seriju 9:0, koju su kompletirale Škerović i Dubljević, za velikih 68:52, a do kraja je bilo šest minuta, pa se vec tada naslućivao da će Crna Gora pobjedom otvoriti šampionat.

Perovanović i Dudbljević su ubrzo povecale na 19 razlike 72:53, nakon čega su se Slovakinje predale. Selektor Baletić je do kraja pružio šansu svim igračicama, a Crna Gora rutinski privela meč kraju, za konačnih 77:63.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније