Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Mina [ Objavio: O.Z. ]

21. 03. 2017. 16:50 >> 21:37

KUP CRNE GORE

"Trofej obaveza Budućnost Bemaksa"

Igalo će u četvrtak i petak biti domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore za košarkašice, a za trofej će se, kao i prošle godine, boriti Budućnost Bemaks, Primorje, Nikšić i Lovćen.

U polufinalu u četvrtak sastaće se Budućnost Bemaks i Nikšić , odnosno Lovćen i Primorje.

Trener Budućnost Bemaksa, Goran Bošković, kazao je da su oba domaća trofeja obaveza podgoričkog tima.

"Favoriti smo, ne bježimo od toga, iako ćemo u Igalu nastupiti bez pet košarkašica. Neće igrati od ranije povrijeđene Kristina Topuzović i Tamara Kapor, a u odnosu na finalni turnir WABA lige u timu neće biti ni Amerikanke Aminate Fol, Biljane Stjepanović i Anđelike Mitrašinović. Bez obzira na sve to favoriti smo", kazao je Bošković na konferenciji za novinare.

Prema riječima trenera Nikšića, Mirka Baletića, cilj njegovog tima uoči sezone bio je plasman u polufinale u oba domaća takmičenja.

"Svjesni smo ušli u podmlađivanje ekipe, a uoči sezone polufinala oba domaća takmičenja postavili smo kao osnovne ciljeve. Ispunilu smo očekivanja, a u polufinalu nemamo šta da tražimo protiv Budućnosti, osim korektnog poraza i želje da pružimo što jači otpor", kazao je Baletić.

Trener Primorja, Dragan Prga, kazao je da je Lovćen favorit, ali da to ne znači da će se njegov tim predati.

"Primorje je mlada i perspektivna ekipa, naša najiskusnija igračica je juniorka. Probaćemo da odigramo najbolje što možemo. Lovćen je favorit, ali ćemo sve uraditi da iznenadimo. Ne potcjenjemo rivala, spremi smo iako značajno oslabljeni", kazao je Prga.

Trener Lovćena, Zoran Kašćelan, kazao je da je osovni cilj njegovog tima stvaranje igračica.

"Mečevi sa Primorjem i eventualno finale biće veliko iskustvo za naše igračice. Moramo da opravdamo ulogu favorita. Želja nam je finale i da se izmejerimo sa ekipom Budućnosti, da vidimo koliko smo napredovali", kazao je Kašćelan.

U polufinalu, u četvrtak u 17 sati i 30 minuta, sastaće se Budućnost Bemaks i Nikšić , dok će dva sata kasnije rivali biti Lovćen i Primorje.

Finalni meč na programu je u petak (19.00).

Trofej brane košarkašice Budućnost Bemaksa, a u prošlogodišnjem finalu u Igalu bile su bolje od Lovćena 81:68.

Podgorički tim posljednjih pet godina osvajao je crnogorski Kup, a najbolji u tom takmičenju bio je i 2007. i 2008. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније