Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

20. 03. 2019. 14:45 >> 14:13

WABA LIGA

Bošković: Sa najvećim ambicijama u Celju

Budućnost Bemaks na finalni turnir regionalne WABA lige putuje sa najvećim ambicijama, želi da odigra dobro i pruži svoj maksimum, kazao je trener podgoričkih košarkašica Goran Bošković.

Finalni turnir biće odigran u subotu i nedjelju u Celju.

U polufinalu, u subotu u 15 sati, Budućnost će igrati protiv Crvene zveude, dok će drugog finalistu odlučiti duel Celja i bugarske ekipe Beroe.

Finalni, kao i meč za treće mjesto, na programu su u nedjelju.

Bošković je naglasio da je, imajući u vidu broj povreda i dužinju odsustva nekih košarkašica sa terena, ova sezona bila najturbnulentnija od kada je u klubu.

“Budućnost Bemaks će i na šestom uzastopnom fajnl-foru učestvovati sa najvećim ambicijama. Želimo da damo svoj maksimum, odigramo karakternu i jaku košarku. Očekujemo da budemo dobri, da damo sve od sebe”, kazao je Bošković na konferenciji za novinare.

On je istakao da je zadovoljan kako su košarkašice trenirale, igrale i ponašale se tokom sezone.

“Finalni turnir ne može popraviti, ali ni pokvariti, utisak jer sam zadovoljan u najvećoj mjeri napretkom, individualno i kao tim", rekao je Bošković.

On je kazao da je finalni turnir specifićno takmičenje i da nema izrazitog favorita, navodeći da najveću šansu ima domaćin, ekipa Celja.

“Celje favorit, jer je kao domaćin sve ekipe, osim nas, dobio ubjedljivo. Igrali su Eurokup i imaju iskustvo igranja u kvalitetnom takmičenju. Poslije njih tu je Beroe, a onda mi i Crvena zvezda. Finalni turnir je nezgodno takmičenje, igra se jedna utakmica i odlučuje jedna lopta, tako da nema izrazitih favorita. Takmičenje je nepredvidivo, Celje jeste favorit, ali ne u prevelikom procentu, ali svakako jesu favoriti”, kazao je Bošković.

On je naglasio da se zdratstveni bolten popravio u posljednjih desetak dana, izuzev Violete Lazarević koja neće igrati u Celju.

“Uspjeli smo da se oporavimo. U ovom mepmentu smo u najboljem zdratsvenom stanju u posljednjih nekoliko mejseci”, kazao je Bošković.

Direktor Zoran Vujičić kazao je da je šesto uzastopno učešće na fajnal foru dokaz da je Budućnost postala prepoznatljiva u regionu.

On je naglasio da je plasmanom u polufinale ispunjen prioritetni cilj, zacrtan prije početka sezone.

“klub je zahvaljujući generalnom sponzoru, kompaniji Bemaks i ove godine na fajnl-foru imati podršku sa tribina. Bemaks je omogućio da selekcija Budućnosti do 15 godina, koja je igrala u WABA ligi, kao i ekipa Lovćen/Budućnost, koja je izborila fajnal foru regionalne lige do 17 godina, uz četiri najbolje ekipe iz Bemax lige osnovnih škola za djevojčice putuju za Sloveniju, gdje će biti podrška našim igračicama", rekao je Vujičić.

On je naglasio da je to ujedno nagrada za sve djevojčice i dobre rezultate u svojim kategorijama.

"To je još jedan primjer da o najmlađima vodimo računa. U Montani smo prošle godine imali podršku oko 50 djevojčica, koje su napravile sjajnu atmosferu zbog čega smo dobili komplimente od Borda lige i svih učesnika, a ovog puta u Celju imaćemo podršku od blizu 100 djevojčica, koju su budućnost ženske košarke", kazao je Vujičić.

Budućnost je plasman na finalni turnir izborila kao trećeplasirana sa deset pobjeda i četiri poraza, sa trijumfom manje od bugarske ekipe Beroe i Crvene zvezde i jednim više od četvrtoplasiranog Celja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније