Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R.

28. 06. 2016. 11:37 >> 12:12
1

DEREK NIDAM

Američki plejmejker na radaru CG

Američki plejmejker, Derek Nidam (25) jedan je od kandidata selektora Bogdana Tanjevića za dres Crne Gore.

Reprezentacija je ostala bez povrijeđenog Tajrisa Rajsa za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a odlični šuter Nidam nametnuo se kao kvalitetno rješenje, prenosi Arena.

U sezoni za nama, plejmejker visok 180 santimetara, igrao je za njemački Leven Braunšvajg u kojem je bio prva ofanzivna opcija.

Na 31 meč u Bundesligi postizao je 15,1 poena, 3,8 asistencija i 3,5 skokova u prosjeku, šutirajući sa 53 procenata uspješnosti šuta za dva i 35,5 procenata za tri poena.

Od 2009. do 2013. Nidam je nastupao za Ferfild koledž u NCAA ligi, a u Evropi je igrao i za litvanski Šiauliu i za ukrajinski Himik.

Odlične partije u Braunšvajgu obezbijedile su mu ugovor za italijanski Ređo naredne sezone, a upravo u Ređu odigrao je finiš sezone.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније