Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ kscg.me ]

20. 11. 2015. 19:24 >> 19:38

NEĆE BITI LAKO

Milatović: Da pobjedom otvorimo kvalifikacije

Ženska seniorska reprezentacija u subotu počinje pohod na četvrto uzastopno učešće na šampionatu Evrope – izabranice Momira Milatovića u Sportskom centru ''Morača'' dočekuju selekciju Velike Britanije u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Češkoj.

''Crvene'' će u prvom meču u novom ciklusu, biti oslabljene neigranjem Milice Jovanović, Irene Matović i Jovane Pašić, ali u taboru našeg nacionalnog tima vjeruju da uz maksimalno angažovanje i podršku navijača, mogu do pobjede protiv kvalitetnog protivnika. 

"U izmijenjenom sistemu kvalifikacija, počinjemo borbu za četvrto učešće na šampionatu Evrope. Nema više dugih priprema za kvalifikacije, već tri ciklusa u novembru, februaru i ponovo u novembru naredne godine. Već su nas proglasili za favorita grupe, ali Italija i Velika Britanije su selekcije koje zaslužuju respekt. Velika Britanije godinama unazad pravi ozbiljne projekte i ima velike ambicije. Imali su velike ambicije za posljednje Evropsko prvenstvo, ali su bili u teškoj grupi, a nedostajalo im je i iskustva da se plasiraju u narednu rundu takmičenja. Italijanke su bile na korak od prolaza u drugu fazu, ali su poražene od Bjelorusije, selekcije koja je bila jedan od glavnih kandidata za medalju. Moramo da budemo oprezni, iako to ne znači da bježimo od uloge favorita u grupi", kazao je Milatović na konferenciji za novinare.

Pobjeda na startu protiv Velike Britanije značila bi prvi, ali i veliki korak ka ostvarenju cilja – plasmanu na četvrto uzastopno prvenstvo Evrope.

"Velika Britanija je promijenila trenera i španski stručnjak sada je na njihovoj klupi. Nije bilo lako da odradimo skauting, jer imamo samo podatke iz njihovih prethodnih akcija, ali ne znamo da li će zadržati taj stil igre. Svaka promjena na klupi daje novu svježinu timu, tako da je sigurno da će i Velika Britanija imati motiv protiv nas. Mi smo hendikepirani jer neće nastupiti tri šuteva – Milica Jovanović, Jovana Pašić i Irena Matović, koje su povrijeđene. Matović će od nedjelje biti u pogonu i vjerujem da će biti spremna za duel protiv Albanije. Ne preostaje nam ništa drugo nego da se skupimo u sastavu koji imamo na raspolaganju i da napadnemo Veliku Britaniju sa željom da dođemo do pobjede", kazao je Milatović.

Kapiten Jelena Škerović će ponovo biti predvodnik generacije koja će pokušati da se plasira na Eurobasket u Češkoj i potvrdi da nije kazala posljednju riječ, već da je i dalje u samom vrhu evropske košarke.

"Neće biti lako jer je sistem takmičenja promijenjen i protivnici u grupi su veoma kvalitetni. Za nas je utakmica protiv Velike Britanije veoma značajna i znamo da se radi o protivniku koji zaslužuje respekt. Učestvovali su na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, ali ne sumnjam u naš kvalitet i borbenost, što će vjerujem se donijeti pobjedu", kazala je Škerović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније