Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

17. 04. 2013. 18:43 >> 18:43

ZAOSTAJU

Maldini: Italijanskom fudbalu potrebne korjenite promjene

Bivši reprezentativac Italije Paolo Maldini rekao je da su u italijanskom prvenstvu potrebne velike promjene i finansijsko ulaganje kako bi klubovi mogli da se bore za evropske trofeje.

 

Italijanski fudbal nije imao predstavnika u polufinalu od 2010. kada je Inter i osvojio ovo takmičenje. Juventus je ove godine u dvije četvrtfinalne utakmice izgubio od Bajerna iz Minhena sa ukupno 0:4, a Maldini je rekao da bi čelnici italijanske lige trebalo da se zapitaju zbog čega se to dogodilo.

"Da biste se takmičili s dobrim evropskim klubovima morate da uložite novac u ekipu, pošto drugačije ne možete da dostignete njihov nivo. To ste mogli da vidite u duelu Juventusa i Bajerna.  Juventus je veliki tim, pogotovo u Italiji, ali kada igra protiv ekipe kakva je Bajern - vidi se razlika. Potrebna su mu najmanje dvojica ili trojica kvalitetnih igrača", rekao je legendarni kapiten Milana.

Maldini je 25 godina igrao za Milan i osvojio pet evropskih šampionskih titula. On je karijeru završio 2009. godine, u 41. godini.

"U devedesetim godinama prošlog vijeka imali smo sedam sjajnih timova - Milan, Inter, Juventus, Parmu, Lacio, Romu i Fiorentinu. Tamo su igrali odlični igrači, ali dogodile su se neka luda ulaganja i neki klubovi su bankrotirali, kao što su Parma i Lacio. Ali, imate i porodice Morati i Berluskoni koji ulažu mnogo novca i još preživljavaju. Ali, teško", istakao je Maldini.

On je rekao da bi italijanski klubovi mogli mnogo da nauče od američkih, po pitanju marketinga i zarade.

"U Italiji imamo zakone koji ne funkcionišu. Ako izađete sa San Sira vidjećete da ljudi prodaju lažna klupska obilježja. Tako je bilo kada sam počinjao karijeru, a tako je i sada. To ne smije da se dozvoli. Imamo veoma stare stadione. San Siro je istorijski stadion, to je lijepo, ali nije udoban... To mora da se poboljša", rekao je Maldini.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније