Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

30. 09. 2014. 22:48 >> 23:14

MARIBOR I BATE IZNENADILI

Barsa 'pala' u Parizu, Toti za istoriju i remi na "Etihadu"

Sedam utakmica drugog kola grupne faze Lige šampiona odigrano je večeras u terminu od 20 sati i 45 minuta. Fudbaleri Pari Sen Žermena pobijedili su Barselonu, derbi na "Etihadu" između Sitija i Rome završen je bez pobjednika, dok je Čelsi upisao važan trijumf na gostovanju Sportingu.

Grupa E

Roma je na "Etihadu" osvojila veliki bod u borbi za plasman u drugu fazu. Mančester Siti je poveo u 5. minutu iz penala, Majkon je napravio prekršaj za najstrožiju kaznu, a siguran egzekutor sa bijele tačke bio je Serhio Agero.

Izjednačenje Romi donio je kapiten Frančesko Toti, koji se sjajno snašao u protivničkom šesnaestercu u 23. minutu. Toti je tri dana nakon svog 38 rođendana postao najstariji strijalac u istoriji LŠ. Do sada je to bio Rajan Gigs koji se upisao u strijelce kada je imao 37 godina i 290 dana.

Kako je i bilo najavljeno, Stevan Jovetić je bio u timu Sitija, ali ga je Manuel Pelegrini ostavio na klupi. Crnogorski napadač ušao je u igru u tek 84. minutu umjesto Agera i upisao prve minute nakon pauze od povrede zadnje lože. Za 10 minuta koliko je proveo na terenu, dva puta je šutirao s distance, ali nije uspio da pomogne svom timu da osvoji prva tri boda. 

Bajern je prvi završio posao u Moskvi. Bavarci su golom Milera upisali drugu pobjedu i osvojili nova tri boda.

Grupa F

U grupi F, PSŽ je bez najveće zvijezde tima Zlatana Ibrahimovića ugostio Barselonu. Šampion Francuske je odlično otvorio meč, poveo u 10. minutu golom štopera Davida Luiza, ali su Katalonci samo dva minuta kasnije iz prvog udarca izjednačili. Strijelac je bio Mesi, nakon sjajne asistencije Injeste, kojem je ovo jubilarni 100. meč u Ligi šampiona.

U 26. minutu, italijanski reprezentativac Marko Verati vratio je prednost domaćem timu, nakon kornera Tijaga Mote.

I početak nastavka pripao je ekipi Lorana Blana, Matuidi je povisio na 3:1, ali kao i u prvom poluvremenu Barsa je uzvratila nakon dva minuta. Nejmar je na ubacivanje Danija Alveša u 56. smanjio na 3:2.

Napadala je Barselona, imala dobre šanse preko Žordija Albe i Minura El Hadadija, koji je u 85. pogodio stativu, ali Katalonci nijesu izbjegli prvi poraz.

Meč na "Parku prinčeva" pamtiće iskusni vezista Barse ćavi ernandez koji je ušao s klupe i upisao 143. meč u LŠ, čime je postao fudbaler sa najviše nastupa u renomiranom takmičenju, oborivši rekord Raula.

Ajaks je u Nikoziji poveo protiv APOEL-a preko Lukasa Andersena u 28. minutu, ali su Kiprani izjednačili tri minuta kasnije golom Gustava Manduke iz penala. Utakmica na Kpiru bila je otvorena, domaći su u nastavku bili blizu gola, ali su morali da se pomire s remijem.

Grupa G

Iako je Žoze Murinjo pred utakmicu rekao novinarima da Dijego Košta ne trenira zbog iscprljenosti, španski reprzentativac počeo je od prvog minuta.

Čelsi je u Sportingu napadao od starta, stopostotne šanse su promašili Košta i Širle, a odbrana domoćih odolijevala je do 34. minuta, kada je Nemanja Matić nadskočio svoje čuvare nakon centrašuta iz slobodnjaka Seska Fabregasa i glavom poslao loptu u mrežu.

Londonski "plavci" su se ispromašivali, ređale su se prilike pred golom Sportinga, ali golman Rui Patrisio više nije vadio loptu iz svoje mreže.

U drugom meču te grupe, Šalke i Maribor su podijelili bodove. Slovenački predstavnik iznenadio je u Gelzenkirhenu u prvom poluvremenu, vodio je 1:0 od 37. minuta golom Bohara. Ipak, Huntelar je u 11. minutu nastavka izjednačio i do kraja su mreže mirovale.

Grupa H

BATE Borisov je pred svojim navijačima upisao veoma važnu pobjedu protiv Atletik Bilbaa, koji je ostao na dnu tabele grupe H. Domaći su u prvom poluvremenu vodili 2:0, Poljakov i Karnitski su pogodili u 19. i 41, a pred sam odlazak u svlačionicu Aduric uspio da smanji na 2:1, ali Baskijci nijesu uspjeli u nastavku da dođu do povoljng rezultata.

Jedino prvo poluvrijeme bez golova odigrali su Šahtjor i Porto, ali su u nastavku viđena četiri gola, po dva na obje strane. Ukrajinci su vodili 2:0 u 86. minutu, tri boda bila su 'u džepu', ali Džekson Martinez je u finišu meča sa dva gola donio bod Portu.

Portugalci su mogli do vođstva u prvom poluvremenu, kada im je dosuđen penal, ali je Pjatov odbranio udarac s kreča Brahimija.


Drugo kolo Lige šampiona:

Grupa E:

CSKA Moskva – Bajern 0:1 (0:1) (Miler 22(p))
Mančester Siti – Roma 1:1 (1:1) (Aguero 4(p) - Toti 23)

Tabela: Bajern 6, Roma 3, Mančester Siti 0, CSKA 0

Grupa F:

Pari Sen Žermen – Barselona 3:2 (2:1) (Luiz 10, Verati 26, Matuidi 54 - Mesi 12, Nejmar 56)
APOEL – Ajaks 1:1 (1:1) (Manduka 32(p) - Andersen 28)

Tabela: Barselona 3, PSŽ 1, Ajaks 1, Apoel 0

Grupa G:

Sporting Lisabon – Čelsi 0:1 (0:1) (Matić 34)
Šalke 04 – Maribor 1:1 (0:1) (Huntelar 56 - Bohar 37)

Tabela: Čelsi 1, Šalke 1, Maribor 1, Sporting 1

Grupa H:

Šahtjor – Porto 2:2 (1:0) (Tešeira 52, Adrijano 86 - Martines 89, 90+4)
BATE Borisov – Atletik Bilbao 2:1 (2:1) (Poljakov 19, Karnicki 41 - Aduric 45)

Tabela: Porto 3, Atletik 1, Šahtjor 1, Bate 0

Sjutra:

Grupa A

Atletiko Madrid - Juventus (TVCG 1)
Malme - Olimpijakos

Grupa B

Bazel - Liverpul
Ludogorec - Real Madrid

Grupa C

Zenit - Monako
Bajer Leverkuzen - Benfika

Grupa D

Arsenal - Galatasaraj
Anderleht - Borusija Dortmund

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније