Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N. / N.R.

04. 05. 2024. 18:52 >> 20:59
Čitaj mi:

1.cfl

Poker Dečića i Budućnosti, Petrovac pobijedio Sutjesku

Ista meta, isto odstojanje i nakon 33. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige - Dečić je savladao Rudar 4:0 u Pljevljima i na tri utakmice do kraja sačuvao tri boda prednosti nad Budućnosti, koja je u Tivtu istim rezultatom porazila Arsenal.

Sve je pod Golubinjom, gdje će se naredne sezone izvjesno igrati drugoligaški fudbal, riješeno već na startu - Nenad Gavrić je u 50. sekundi zatresao mrežu Milisava Vuksanovića nakon sjajnog pasa Ljeona Ujkaja, da bi u 7. minutu povisio na asistenciju Kaišea Šagasa.

Bivši fudbaler Crvene zvezde je kompletirao het-trik u 56. minutu, kada je bio staložen nakon karambola u šesnaestercu Pljevljaka.

Konačni rezultat je postavio Ognjen Stijepović u 85. minutu.

I Budućnost je rutinski stigla do trijumfa u Tivtu. Šest dana nakon što ga je nokautirao saigrač Đorđije Pavličić, Igor Ivanović je donio prednost „plavima” - Milan Vukotić mu je sjajno asistirao, a iskusni ofanzivac pobjegao uspavanoj odbrani Arsenala i pogodio za 0:1 u 31. minutu.

Sve je bilo riješeno u 55. minutu, kada je Đorđe Despotović iz penala dao šesti gol na posljednjih sedam utakmica, a Damjan Dakić dobio crveni karton zbog igranja rukom.

Tada su na scenu stupili najtalentovaniji igrači Budućnosti - Vukotić je sjajnim pogotkom u 73. minutu, nakon asistencije 16-godišnjeg Lazara Savovića, povisio na 3:0, a Vasilije Adžić na još ljepši način u 85. postavio konačnih 4:0.

Petrovac je kao gost pobijedio Sutjesku 1:0 - gol odluke postigao je Bašić u 10. minutu. Ovo je prva pobjeda Petrovčana u Nikšiću nakon 17 godina. 

Meč u Nikšiću bio je prekinut četrdeset-ak minuta nakon što su navijači domaćeg kluba upali na teren i napali sudiju Dejana Marković nezadovoljni odlukom da se poništi gol Grivića.

U goleadi u Bijelom Polju, Mornar je savladao Jedinstvo 4:3. Dva gola je dao Kris Ondong-Mba, a po jedan reprezentativac Demir Škrijelj i Milan Vušurović.

Za domaće su pogađali Andrej Cvijović, Mirza Idrizović i Ubiratan Brandao de Souza.

Mladost Lob.bet je savladala Jezero golom Željka Krstovića iz penala u 90. minutu i praktično obezbijedila baraž. Rudar će po svemu sudeći prvi put ispasti u Drugu ligu, jer ima pet bodova manje od Jedinstvo France, a sedam od Mladosti.

Sve golove pogledajte u našem LIVE BLOGU.

REZULTATI 33. KOLA

Arsenal - Budućnost 0:4 (Ivanović 31, Despotović 55, Vukotić 73, Adžić 85)

Rudar - Dečić AdmiralBet 0:4 (Gavrić 1, 7, 56, Stijepović 81)

Jezero - Mladost Lob.bet 0:1 (Krstović 90. penal)

Jedinstvo Franca - Mornar 3:4 (Cvijović 2, Idrizović 12, De Souza 52 - Škrijelj 8, Vušurović 37, Ondong-Mba 40, 72)

U TOKU

Sutjeska Meridianbet - Petrovac 0:1 (Bašić 10)

19:31

Prekid u Nikšiću - navijači Sutjeske ušli su na teren nakon što je sudija Dejan Marković poništio gol Dragana Grivića zbog faula nad Dejanom Boljevićem u skoku, iako se čini da je sve bilo čisto.

Najvatrenije pristalice tima iz Nikšića su vjerovatno ljute i što ranije nije dosuđen penal, zbog čega su uletjele na teren, a jedan je pokušao da udari sudiju Markovića koji se nakon toga sa pomoćnicima povukao u svlačionicu.

Опширније

19:00

Poslije utakmice u Beranama došlo je do kratkotrajnih čarki na terenu, u kojima je u glavnoj ulozi bio napadač gostiju Aleksa Maraš. Navijači Jezera su burno reagovali zbog toga, ali se situacija brzo smirila.

Опширније

18:51

Mladost Lob.bet stiže do velikog gola u Beranama protiv Jezera - Dušan Vuković je izborio jedanaesterac, a kapiten Željko Krstović ga iskoristio u 90. minutu.

Опширније

18:41

Još jedan lijep gol za ekipu Budućnosti - Vasilije Adžić u 85. minutu za 4:0 protiv Arsenala.

Опширније

18:40

Dečić sada već dolazi do vrlo ubjedljive prednosti - gol za 4:0 je postigao u 81. minutu Ognjen Stijepović.

Опширније

18:34

Mornar opet vodi - gol za 4:3 u Bijelom Polju postigao je Kris Ondong-Mba u 72. minutu - njegov drugi na meču.

Опширније

18:29

Prelijep gol Vukotića za 3:0 u Tivtu u 73. minutu - isti igrač je bio i asistent kod prvog gola Budućnosti.

Опширније

18:17

Petrovac je poveo protiv Sutjeske 1:0 - Bašić je pogodio sa oko 20 metara u 10. minutu.

Опширније

18:15

Dečić rješava pitanje pobjednika u Pljevljima - Tuzani vode 3:0 novim, trećim golom Gavrića u 56. minutu.

Опширније

18:13

Nastavlja se goleada u Bijelom Polju - Jedinstvo postiže gol za 3:3 - strijelac Ubiratan Brandao de Souza u 52. minutu. 

Опширније

18:09

Crveni karton za ekipu Arsenala, Damjan Dakić je rukom zaustavio loptu na putu ka golu - sudija Miloš Bošković pokazao na bijelu tačku - siguran izvođač Despotović za 2:0 u 55. minutu. Despotović je ovo šesti gol u posljednjih sedam mečeva.

Опширније

17:42

Preokret Mornara, Kris Ondong-Mba je u 40. minutu dao gol za 2:3 u Bijelom Polju nakon još jedne čudne reakcije Sergeja Joksimovića.

Опширније

17:40

Mornar je ponovo izjednačio u Bijelom Polju - Balša Vukotić je šutirao glavom, Sergej Joksimović laku loptu čudno pokušao da odbije, umjesto da je uhvati, i praktično "asistirao" Milanu Vušuroviću, koji je pogodio za 2:2 u 37. minutu.

Опширније

17:31

Vodi i Budućnost u Tivtu - Milan Vukotić je odlično uposlio Igora Ivanovića, koji je pobjegao uspavanoj odbrani Arsenala i pogodio za 0:1.

Опширније

17:14

Novi gol u Bijelom Polju, Jedinstvo opet vodi od 12. minuta - gol za 2:1 postigao je Mirza Idrizović.

Опширније

17:12

Izjednačenje u Bijelom Polju - strijelac za Mornar Demir Škrijelj u 8. minutu za 1:1.

Опширније

17:09

Dečić već ima 2:0 u 7. minutu, opet je pogodio Nenad Gavrić za 2:0.

Опширније

17:06

Povelo je i Jedinstvo protiv Mornara u Bijelom Polju 1:0, igrao se drugi minut kada je pogodio Andrej Cvijović.

Опширније

17:04

Dečić vodi u Pljevljima od prvog minuta - strijelac Nenad Gavrić za 1:0. 

Опширније

17:00

Pogledajte startu postavu Budućnosti u Tivtu.

Опширније

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније