Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

06. 01. 2024. 14:47 >> 22:37
Čitaj mi:

SERIJA A

Inter sa devet života: Lider preživio Veronu nakon prave drame

Fudbaleri Intera savladali su u 19. kolu Serije A Veronu sa 2:1 nakon pravog fudbalskog trilera i drame.

Sve je izgledalo idealno za ekipu Simonea Inzagija kada je u 13. minutu Lautaro Martinez pogodio mrežu gostiju nakon prelijepe akcije.

Bio je to pravi mat u tri poteza, Tiram za Mhtarijana, a jermenski reprezentativac za prvog strijelca Serije A, koji je rutinski savladao Montipa.

Djelovalo je tada da će raspordati "Đuzepe Meaca" da uživa u ubjedljivom trijumfu svoje ekipe, ali do poluvremena je ostalo 1:0, iako je Inter bio bolji na terenu.

U nastavku ponovo Martinez trese mrežu u 49. minutu, ali nakon reakcije VAR sobe, gol je poništen.

I od tada fudbaler Intera upadaju u neku vrstu letargije, kao da su samo čekali da se utakmica sama od sebe završi.

Neugodni gosti su međutim šokirali sve kada je Tomas Anri, nakon ubačene lopte sproveo istu  u mrežu Jana Somera.

Uslijedili su novi napadi domaćih, a pravi tragičar je bio Marko Arnautović.

Reprezentativac Austrije je prvo sa gol linije odbranio gol Verone, jer se našao u pogrešnom trenutku na pogrešnom mjestu, a nekoliko minuta kasnije nije uspio loptu da zahvati glavom na pola metra od praznog gola.

I onda u 92. minutu erupcija oduševljena na "Meaci". Prvo je Bastoni pogodio prečku, pa je Barela probao šut, Montipo brani, ali Davide Fratezi, koji je ušao samo desetak minuta ranije, nalijeće na odbijenu loptu i postiže gol.

VAR je gledao da li je ranije bilo faula, a zbog burne reakcije isključen je Darko Lazović, koji je dobio direktan crveni karton.

Opšti utisak je da je Bastoni napravio faul udarcem laktom u Veroninom kaznenom prostoru.

Činilo se da je tada stvar završena za Inter, ali tek je uslijedila drama.

Iako je utakmica bila produžena pet minuta, zbog gledanja VAR-a kod gola Fratezija, sudija Mikaele Fabri je produžio dodatno meč.

Kod jedne ubačene lopte, Darmian pravi kontakt sa fudbalerom Verone i nakon gledanja VAR-a Fabri pokazuje na bijelu tačku.

Anri je dobio priliku da donese bod svojoj ekipi, ali u 99. minutu pogodio je stativu, a kako fudbaleri Verone ni odbijenu loptu nisu mogli da iskoriste, ostalo je 2:1.

Inter je tako zadržao prvu poziciju sa 48 poena, pet više od Juventusa koji ima i utakmicu manje.

Verona je ostala u zoni ispadanja na 18. mjestu sa 14 osvojenih bodova, ali ako budu igrali kao protiv Intera i Juventusa ranije u sezoni (takođe izgubili u sudijskoj nadokadi), nema sumnje da će izboriti opstanak u Seriji A.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније