Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

14. 11. 2023. 13:35 >> 13:36

POVRATAK NA MJESTO USPJEHA

Valter Macari novi trener Napolija

Italijanski fudbalski stručnjak, Valter Macari postaće novi trener fudbalera Napolija, prenose mediji.

Aktuelni prvak Italije je smijenio Rudija Garsiju, a od tada su navodono pregovarali sa mnogim trenerima.

Juče je bilo gotovo izvjesno da će Napolitance preuzeti hrvatski stručnjak Igor Tudor, ali danas je ova vijest iznenadila sve, jer Macarijevo ime niko nije pominjao kao opciju.

Toskanac, iz okoline Livorna se tako drugi put vraća na "Maradonu", jer je ekipu Napolija vodio od 2009. do 2013. godine.

Kada se osvrnemo na Macarijev fudbalski opus vjerovatno i najbolji period u radu ovog italijanskog stručnjaka, koji je u revulucionarnoj formaciji 3-4-3 Napoli u svojoj prvoj sezoni poveo do Lige šampiona prvi put poslije 21 godine posta a tim su predvodili Marek Hamšik, Ezekijel Laveci i Edison Kavani.

Noviji uspon Napolija na italijanskoj fudbalskoj sceni počinje upravo sa Macarijem, sa kojim su osvojili nacionalni Kup 2012. godine pobjedivši u finalu ekipu Juventusa koja se neporažena prošetala do Skudeta te godine.

Nakon Napolija uslijedio je poziv Intera, koji je preuzeo od Andree Stramaćonija, ali je već u novembru dobio otkaz zbog serije loših rezultata.

Uslijedio je prelazak u Votford, gdje se grčevito borio za opstanak u Premijer ligi i uspio je u tome, pa je vodio Torino koji je poveo do kvalifikacija za Ligu Evripe (ispali u kvalifikacijama od Vulverhemptona)a već naredne sezone u februaru 2020. je nakon dva vezana poraza od 7:0 protiv Atalante i 4:0 protiv Lećea dobio otkaz.

Zadnji posao mu je bio u Kaljariju, gdje je trebao da vodi ekipu tri godine, koliko je potpisao ugovor, ali je u prvoj sezoni dobio otkaz jer je ispao iz Serije A.

Prilika da upravo sa klubom gdje je izgradio sebe kao trenera, ponovo oživi i svoju trenersku karijeru i "probudi" akutelnog prvaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније