Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К.

10. 10. 2023. 22:42 >> 22:44

U MEČU SA ARSENALOM

PGMOL: Greška sudije, Kovačić trebao da dobije crveni karton

Hauard Veb, prvi čovjek Udruženja profesionalnih sudija (PGMOL) priznao je da je sudija Majkl Oliver napravio grešku zbog neisključivanja Matea Kovačića na utakmici Arsenala i Mančester sitija.

Kovačić je u 29. minutu utakmice dobio žuti karton nakon faula nad igračem Arsenala, Martinom Edegorom.

Džon Bruks, sudija u VAR sobi,  složio se sa sudijom Oliverom i nije mijenjao odluku.

Kovačić je nekoliko minuta kasnije, napravio grub start nad Deklanom Rajsom.

Oliver je dosudio slobodan udarac za Arsenal, a Kovačić nije kažnjen iako je već imao žuti karton.

Hauard Veb zaključio je da je Oliver napravio grešku i da je trebalo da pokaže Kovačiću crveni karton već za faul nad Edegorom. 

„Želimo da budemo dosljedni u donošenju odluka koliko god je to moguće, suočavamo se sa istim situacijama svake nedjelje. Ovo je bio loš start i vjerujem da bi VAR potvrdio odluku o crvenom kartonu. VAR je zapravo samo pokazao da odluka da ovaj start bude kažnjen samo žutim kartonom nije u suštini očigledna greška i vjerujem da je sudija u VAR sobi imao osjećaj da ukoliko bi se umiješao on obavlja posao glavnog sudije“, rekao je Veb i dodao:

„VAR ne može da se umješa kada je u pitanju odluka o tome da li neko treba da dobije drugi žuti karton. Mislim da je Kovačić imao mnogo sreće što je ostao na terenu. Majkl Oliver je jedan od najboljih sudija na svijetu i u to nema sumnje i vjerujem da je i sam pregledao te situacije naknadno“.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније