Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

14. 09. 2023. 10:16 >> 10:16

U NOVOJ ULOZI

Lion ima novog trenera: Groso se poslije 14 godina vratio u klub

Fabio Groso bi trebalo da bude imenovan za novog trenera Olimpika iz Liona, gdje bi se vratio u klub u kom je bio igrač dvije godine.

Lionu je potreban novi trener nakon katastrofalnog početka sezone, zbog čega su otpustili Lorana Blana sa kojim su osvojili jedan bod iz četiri utakmice Lige 1 i trenutno su posljednjeplasirani tim u prvenstvu.

Još jedan Italijan je bio u pregovorima da preuzme klupu Liona, ali su se pojavili problemi sa Đenarom Gatuzom i klub se nakon toga okrenuo ka Grosu. Kao jedan od kandidata pominjao se i Frank Lampard.

Ovaj 45-godišnjak ima istoriju sa Lionom, jer ih je predstavljao kao igrač od 2007. do 2009. godine.

Fudbalsku karijeru je završio 2012. godine, nakon čega se okrenuo trenerskom poslu godinu dana kasnije. Počeo je u omladinskoj akademiji Juventusa, a kasnije je vodio Bari, Veronu, Brešu, Sion i nedavno Frozinone.

Groso je, upravo, sa Frozinoneom napravio najveći trenerski uspjeh, pošto je obezbijedio promociju osvajanjem titule u Seriji B u sezoni 2022/23, da bi potom otišao tokom ljeta, jer je želio novi izazov. Njega je na klupi zamijenio Euzebio Di Frančesko.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније