Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

05. 09. 2023. 13:28 >> 13:28

BIVŠI KAPITEN LIVERPULA

Henderson: Nisam stigao zbog novca, nego da bi pomogao Saudijcima

Fudbaler Al Itifaka, i bivši kapiten Liverpula, Džordan Henderson kazao je da nije zbog novca prešao u Saudijsku Arabiju, već da je to uradio kako bi "pomogao Sauidijcima".

Henderson je samo jedan od plejade fudbalera koji su prešli u Saudijsku Arabiju tokom ovog ljeta, i to nakon što je dres kluba sa Enfilda nosio 12 godina.

„Javnost pretpostavi da se radi samo o velikim količinama novca i da zbog toga igrači odmah prihvataju bogate ponude. To uopšte nije tačno. Ne morate da mi vjerujete ukoliko ne želite, ali novac nikad nije predstavljao izvor motivacije tokom moje karijere“, kazao je on.

Njegova plata u Al Itifaki iznosi više od 12 miliona godišnje.

Interesantno je da je on bio jedan od najvokalnijih fudbalera koji su se borili za prava LGBTQ zajednice, pa je bio meta kritika zbog odluke da ode u zemlju gdje se pripadnici iste kažnjavaju čak i smrtnim kaznama zbog svoje sekusalne orijentacije.

Henderson smatra da je baš zbog toga dobro što je došao u Saudijsku Arabiju.

„Moj uticaj može samo da pomogne, poput napretka koji se odvija u Kataru, gdje je Mundijal pokazao sa kakvim se problemima tamo ljudi susrijeću. Možda nisam u pravu, ali mislim da su uveli određene promjene kako bi mogli da budu domaćini Svjetskog prvenstva. Ne kažem da sam mogu da promjenim situaciju, ja sam samo jedna osoba“, kazao je popularni Hendo.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније