Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

18. 08. 2023. 21:48 >> 21:49

ZVANIČNO

Spaleti novi selektor Italije

Italijanski stručnjak Lućijano Spaleti novi je selektor fudbalske reprezentacije Italije, prenijela je večeras Fudbalska federacija te zemlje (FIGC).

Spaleti je prošle godine sa Napolijem osvojio titulu prvaka Italije, a na klupi nacionalnog tima će zamijeniti Roberta Manćinija koji je nedavno podnio ostavku.

Manćini, koji je sa Italijom osvojio Evropsko prvenstvo 2021, naveo je da je odlazak iz reprezentacije njegova "lična odluka".

Spaleti će dužnost selektora preuzeti 1. septembra, pred duele protiv Sjeverne Makedonije i Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Njegova stručnost biće fundamentalna za izazove koji nas očekuju u narednim mjesecima. Veoma sam srećan što je prihvatio da bude selektor", izjavio je predsjednik FIGC Gabrijele Gravina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније