Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

04. 07. 2023. 12:50 >> 12:50

OD NAREDNE SEZONE

Povećava se transparentnost: Serija A će ubuduće objavljivati razgovore iz VAR sobe

Italijansak Serija A najavila je da će svake nedjelje objavljivati razgovore iz VAR sobe o najkontroverznijim odlukama koje budu donosili na terenu.

Plan je već neko vrijeme bio u razmatranju, a najavio ga je bivši sudija, danas glavni za delegiranje arbitara Đanluka Roki.

"Još uvijek moramo da odlučimo, ali biće najveća transparentnost. VAR audio snimci biće objavljeni putem DAZN-a od početka sezone. Inovativni projekat započeli smo sa DAZN-om i biće prva fudbalska federacija koja će objavljivati razgovore iz VAR sobe nakon situacija koji su predmet diskusije", izjavio je Đanluka Roki.

"Problem nije ako je napravljena greška, već zašto je napravljena", dodao je on.

Serija A je, inače prva od najjačih evropskih liga koja je uvela VAR tehnologiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније