Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

10. 05. 2023. 17:09 >> 17:09

LIGA ŠAMPIONA

Sudijski ekspert objasnio zašto Sitiju nije poništen gol u Madridu

Da se sudijske greške mogu dogoditi i na najvećim fudbalskim utakmicama i to u eri VAR tehnologije, potvrđeno je i sinoć na meču Real Madrida i Mnačester Sitija u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Utakmica je završena 1:1, a "prašinu" je podigao izjednačujući gol "Građana" koji je postigao De Brujne, pošto je prilikom začetka akcije lopta napustila granice igrališta, što potvrđuje i snimak televizije "BeIN".

Među prvima je situaciju prokomentarisao bivši menadžer Arsenala, danas direktor FIFA-e za globalni fudbalski razvoj Arsen Venger.

"VAR treba da provjeri, da li je pogodak regularan ili ne. U ovakvoj situaciji, trebalo je da intervenišu. Nisu ulazili u dublju analizu“, rekao je Venger.

Povodom ove situacije ogasio se i trener Real Madrida Karlo Anćeloti.

"Nije mi jasno zašto ne koriste VAR ako su ga već uvodili. Moj osjećaj je bio da je lopta izašla i dobio sam žuti karton jer sam bio u pravu", izjavio je italijanski stručnjak.

Međutim, stručnjak za suđenje španske "Marke" Pavel Fernandez objasnio je zašto VAR soba nije reagovala na ovu spornu situaciju.

"Gol Sitija nije mogao da bude poništen. VAR ne može da to provjerava, jer faza napada Mančester Sitija iz koje je postignut gol nije krenula iz te situacije, već je nakon nje u posjed došao fudbaler Reala Eduardo Kamavinga. Ubrzo je on izgubio loptu i tek tada je krenula faza napada Sitije iz koje je postignut gol. Jednostavno, situacija ne može da se vrati baš toliko unazad", rekao je Fernandez.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније