Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

01. 03. 2023. 18:32 >> 18:26

ODJECI PORAZA OD ALMERIJE

Barselona nije za centaršuteve: Peti put u Ćavijevoj eri mijanjali stil i ponovo poraženi

Jedna od najvećih senzacija u evropskom fudbalu minulog vikenda bio je trijumf Almerije nad Barselonom od 1:0.

Tako je vodeći tim Primere prekinuo niz od sedam vezanih pobjeda, koji je nadovezao na poraz od Mančester Junajteda u Ligi Evrope.

I dalje u domaćem prvenstvu imaju solidnu zalihu od sedam bodova u odnosu na Real, ali ostaje sigurno žal zbog potencijalne dvocifrene razlike koju su ispustili.

Poraz od Almerije bila je i prva prilika za naprednu analizu, gdje se zapravo odokativno odmah može vidjeti razlog loše igre "Blaugrane".

Zadnje dvije decenije Barselona je simbol za "igru na zemlji" , "tika taka" fudbal i rijetko se odlučuju za stil igre koji preferira prodore po krilima i centaršuteve (popularni "krosing").

U meču sa Alemrijom pak 47 pokušaja centaršuteva od kojih je preciznih bilo svega devet, što je očajnih 19 odsto.

Katalonski "Sport" je odmah napravio paralele sa ostalim utakmicama u mandatu trenera Ćavija i došli su do podatka da je ovo bio peti meč sa tim, za Barselonu atipičnim stilom igre.

Protiv Rajo Valjekana i Viljareala su imali po 40 centaršuteva, dok su u dva duela Lige šampiona sa milanskim Interom imalo 46 odnosno 48.

U te četiri utakmice svega jedan bod imaju osvojen i to kući protiv Intera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније