Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

04. 04. 2022. 15:52 >> 16:00

SP 2010.

Meč Engleska-SAD budi uspomene na katastrofalnu grešku Roberta Grina

Nakon što je završeno izvlačenje grupa za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, jedan par posebno privlači pažnju, a to je duel Engleske i SAD-a.

Ove dvije reprezentacije, našle su se u grupnoj fazi i na Mundijalu 2010. godina u Južnoafričkoj Republici.

Taj meč se završio 1:1 a obilježila ga je katastrofalna greška golmana "Gordog albiona" Roberta Grina.

Tadašnji golman Vest Hema je loše odreagovao nakon jednog šuta iz okreta Klina Dempsija.

Američki fudbaler je iz okreta šutnuo, nedovoljno precizno, jer je lopta išla pravo u Grina, ali je on napravio grešku i primio je gol koji je obilježio njegovu reprezentativnu karijeru.

 

Upravo je Grin prokomentarisao grupu sa emotikonom nakon što je vidio da SAD i Engleska će ponovo igrati u grupnoj fazi.

 

Njegovi pratioci na Tviteru su prokomentarisali "Sa današnje istance barem možemo da se nasmijemo ovome. Isto se nadamo da Pikford ili Ramsdejl neće napraviti nešto slično".

Grin se nadovezao sa komentarom.

"Bila je greška, nenamjerna ali užasna greška. Tempo igre je nekada 100 na sat, i ovakve stvari se dešavaju", napisao je Grin.

On je sakpio ukupno 12 nastupa za englesku reprezentaciju, ali nije više branio na tom prvenstvu, jer ga je na golu zamijenio Dejvid Džejms.

Engleska je ispala u osminifinala od Njemačke 4:1.

Interesantno Grin se vratio u sastav Engleske 2012 godine, i bio je u protokolu u duelu sa našom reprezentacijom.

Tokom karijere važio je za solidnog golmana, ali koji je znao da napravi katastrofalnu grešku.

Tako je na meču Noriča i Notingem Foresta nakon jedne intervencije, "zaboravio" da mu je jedan fudbaler Foresta ostao iza leđa, i čekao je da golman spusti loptu, a onda se prikrao i postigao jedan od golova koji se godinama nalazio na svim špicama i klipovima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније