Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

21. 10. 2021. 19:35 >> 19:35

ZBOG POKUŠAJA UCJENE

Tužilaštvo za Benzemu traži deset mjeseci uslovne kazne

Javni tužilac zatražio je danas deset mjeseci uslovne zatvorske kazne protiv fudbalera Real Madrida Karima Benzeme, optuženog za saučesništvo u pokušaju ucjene bivšeg saigrača iz francuske reprezentacije Matjea Valbuene.

Tužilac je zatražio i kaznu od 75.000 eura za francuskog napadača, koji je jedan od najvećih kandidata za "Zlatnu loptu".

"Benzema nije bio dobar Samarićanin da dođe da pomogne, već je dopustio pregovaračima da idu do kraja, a ucjenjivačima da uzmu novac. Bio je uključen u taj tim, u taj projekat pokušaja ucjene zbog video snimka intimnog sadržaja", rekla je tužiteljka Segolen Mares.

Protiv četvorice drugih optuženih, procesuiranih u ovom predmetu, zatražene su kazne u rasponu od 18 mjeseci zatvora uslovno do četiri godine zatvora.

Benzema nije prisustvovao suđenju.

Karim Benzema je osumnjičen da je 2015. godine vršio pritisak na Valbuenu da plati ucjenjivačima, koji su prijetili da će objaviti video snimak seksualnog sadržaja.

On se nakon tog incidenta našao pod udarom francuske javnosti, a tadašnji premijer Manuel Vals rekao je da mu "nije mjesto u reprezentaciji".

Istragom je utvrđeno da se Benzemi obratio prijatelj iz djetinjstva, kako bi bio posrednik i ubijedio Valbuenu da se direktno dogovori sa ucjenjivačima, ali je Valbuena umjesto toga obavijestio policiju.

Benzema je negirao optužbe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније