Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

20. 10. 2021. 17:31   >>  17:31

PRIJETI MU 5 GODINA ZATVORA

Benzema odsutan sa suđenja za navodni pokušaj ucjene

Fudbaler Real Madrida Karim Benzema nije danas bio prisutan na početku trodnevnog suđenja zbog umiješanosti u navodni pokušaj ucjene bivšeg saigrača iz francuske reprezentacije Matjea Valbuene.

Advokatski tim 33-godišnjeg fudbalera rekao je sudu u Versaju da su profesionalne obaveze "onemogućile" njihovog klijenta da prisustvuje. Benzemi se sudi za saučesništvo u pokušaju ucjene.

Benzema je sinoć igrao za Real u Kijevu protiv Šahtjora, utakmicu u Ligi šampiona. Real u nedjelju igra protiv Barselone u španskom prvenstvu.

Osim Benzeme, za pokušaj ucjene optužene su još četiri osobe. Za te optužbe kazna ide i do pet godina zatvora i 75.000 eura.

Benzema je osmunjičen da je 2015. godine vršio pritisak na Valbuenu da plati ucjenjivačima, koji su prijetili da će objaviti video snimak seksa.

On se nakon tog incidenta našao pod udarom francuske javonosti, a tadašnji premijer Manuel Vals rekao je da mu "nije mjesto u reprezentaciji".

Istragom je utvrđeno da se Benzemi obratio prijatelj iz detinjstva, kako bi bio posredink i ubijedio Valbuenu da se direktno dogovori sa ucjenjivačima, ali je Valbuena umjesto toga obavijestio policiju.

Benzema je negirao optužbe.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније